Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області почастішали пожежі в екосистемах

Хоча зараз лютий, але закарпатські вогнеборці вже неодноразово виїздили на гасіння пожеж сухої трави, чагарників та сміття. Так, з початку 2018 року вже 12 разів біло-червоні машини їхали на ліквідацію загорань в екосистемах краю.

Перше повідомлення про загорання сухостою надійшло 7 лютого з селі Іванівці Мукачівського району, де вогнем було знищено 3 га сухої трави й чагарників.

Далі «естафету» перейняла Іршавщина та Ужгородський район. Тут упродовж дня, 19 лютого, на відкритих територіях двічі горіла суху трава й чагарники.

Шість випадків пожеж сухої рослинності виникало впродовж 20 лютого та ще 4 зафіксовано 22 лютого. Загалом вогонь вже знищив понад 7 га сухостою, – повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Подібні виклики у рази почастішають одразу після того, як на Закарпатті запанує тепла та суха погода. Особливо ситуація загостриться, коли населення активно розпочне впорядковувати присадибні та дачні ділянки, намагаючись позбавитися від опалого минулорічного листя, сухої трави, чи іншого мотлоху спалюванням.