На Виноградівщині визначили переможців фестивалю-конкурсу вин "Угочанська лоза"
Першого травня на території розважально-готельного комплексу "Чорна гора", що на Виноградівщині, відбулася відкрита дегустація конкурсних вин в рамках фестивалю "Угочанська лоза".
Як і було анонсовано, до складу дегустаційної комісії увійшли провідні експерти Виноградівщини та Закарпаття, а також угорський та французький сомельє.
Захід проходив на високому рівні та зробив конкурс вин на фестивалі ще більш відкритим та прозорим.
У 2018 році на конкурсі вин "Угочанської лози" винороби Виноградівщини представили 57 видів вина. Змагання відбувалося у чотирьох номінаціях, а саме: білі сухі, червоні сухі, ізабельні та десертні вина.
Результати конкурсу на кращі вина фестивалю "Угочанська лоза" наступні:
Білі сухі вина:
І (Черсегі) Степан Шімон
ІІ (Черсегі) Карло Варі
ІІІ (Мускат) Ласло Арпад
Червоні сухі вина:
І (Мерло) Єва Альохіна
ІІ (Каберне) Єва Альохіна
ІІІ (Голубок) Ленард Повлін
Ізабельні вина:
І Сергій Кус
ІІ Олександр Фудела
ІІІ Ленард Повлін
Десертні вина:
І (Троянда Закарпаття) Василь Розгоні
ІІ (Купаж десертний) Василь Розгоні
ІІІ (Троянда Карпат) Ласло Арпад
Нагадаємо, що основні фестивальні заходи на Виноградівщині відбудуться 5-6 травня. У суботу, п’ятого травня, туристам запропонують вирушити у "Винний тур Боржавською вузькоколійкою", а шостого травня відбудеться завершальне та грандіозне дійство у Виноградові. Саме тоді, у парку Перені, всі бажаючі зможуть скуштувати та придбати кращі вина виноградного краю та насолодитися колоритним та самобутнім дійством під ритми кращих гуртів Закарпаття ТРИСТАВІСІМ та ЧАЛАМАДА.