Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський підприємець використовав у власному бізнесі торгову марку, яка йому не належила

Закарпатський підприємець використовав у власному бізнесі торгову марку, яка йому не належила

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації приватному підприємцю з м.Іршава щодо припинення дій, що містять ознаки недобросовісної...

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації приватному підприємцю з м.Іршава щодо припинення дій, що містять ознаки недобросовісної конкуренції.

Так, до Відділення надійшла заява ТОВ «Панорама» (м.Тернопіль) щодо неправомірного використання товарного знаку приватним підприємцем (надалі – Підприємець) на ринку реалізації металопластикових конструкцій (вікон та дверей).

ТОВ «Панорама» працює на ринку світлопрозорих конструкцій 10 років і у своїй діяльності використовує запатентований знак для товарів і послуг. У Товариства є власна виробнича база, створена маркетингова мережа реалізації послуг, відомості про продукцію розміщуються на офіційному Інтернет-сайті.

В ході дослідження Відділення з’ясувало, що Підприємець на двосторонньому рекламному щиті, розміщеному у м.Іршава, розмістив рекламний текст стосовно реалізації вікон із зображенням товарного знаку, ідентичного зі знаком ТОВ «Панорама». Причому, ТОВ «Панорама», як власник свідоцтва на знак для товарів і послуг не надавало право на використання зареєстрованого за собою зображення товарного знака.

Оскільки такі дії можуть призвести до змішування з діяльністю власника торгового знаку, Відділення рекомендувало Підприємцю вжити відповідні заходи по припиненню дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції

Для розгляду рекомендацій встановлено десятиденний термін.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України