Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські роми висловили недовіру своєму барону та готуються до дострокових виборів

Мукачівські роми висловили недовіру своєму барону та готуються до дострокових виборів

20 липня 2013 року, в ромському таборі в місті Мукачеві відбулося організаційне засідання ради старійшин табору, на якому були присутні 70 осіб. Спостерігачами на засіданні були юристи Благодійного...

20 липня 2013 року, в ромському таборі в місті Мукачеві відбулося організаційне засідання ради старійшин табору, на якому були присутні 70 осіб. Спостерігачами на засіданні були юристи Благодійного фонду «Розвиток» - Олег Григор'єв і Балог Рената.

Засідання відкрив національний барон України - Лакатош Калман Калманович, який розповів про сформовану ситуацію в таборі. Каналош Степан, глава старійшин, звернув увагу присутніх на ті кричущі порушення прав ромів, які останнім часом все частіше і частіше виявляються у таборі.

Серед проблемних питань, членами Ради старійшин була дана негативна оцінка роботи і участі в житті ромського поселення барона Горвата Гашпара Олександровича. Свої обіцянки, дані громаді перед виборами, нинішній барон виконує неналежним чином. Останнім часом, ті проблеми, з якими до нього зверталися роми або затягувалися, або взагалі не вирішувалися.

У свою чергу, національний барон України та голова Ради старійшин запропонували внести кандидатуру Балог Олександра на посаду старости ромського поселення, який 10 років пропрацював на цій посаді і має високий рівень довіри серед ромів.

Після гучних дебатів, з ініціативи присутніх було поставлено питання про висловлення вотуму недовіри нинішньому барону ромського поселення в м. Мукачево. Більшість учасників проголосували за звільнення його від займаної посади шляхом організації дострокових виборів, які відбудуться 29 липня 2013 року.

Благодійний фонд "Розвиток"