Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласні обранці хочуть відновити Виноградівський райавтодор

Обласні обранці хочуть відновити Виноградівський райавтодор

У ході другого пленарного засідання 12-ї сесії облради депутати розглянуть проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо сприяння відновленню діяльності філії «Виноградівський райавтодор» ДП «Закарпатський облавтодор», що адресується ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

У документі сказано, що в результаті прийняття рішення про реорганізацію підприємств системи «Укравтодор» 01.01.2015 року філія «Виноградівський райавтодор» дочірнього підприємства «Закарпатський облавтодор» перетворений у Дорожньо-ремонтний пункт філії «Іршавський райавтодор». Як зазначили у прес-службі Закарпатської облради, кількість працівників була скорочена із 35 до 25 осіб, тоді як техніка та об’єми робіт залишилися за Виноградівським ДРП.

Статистичні дані свідчать, що Виноградівський дорожньо-ремонтний пункт філії «Іршавський райавтодор» забезпечує обслуговування автомобільних доріг загальною протяжністю 275,7 км, в тому числі: доріг державного значення – 78,6 км та доріг місцевого значення – 197,1 км. При цьому обсяги робіт мають тенденцію до постійного зростання, яке є наслідком збільшення кількості та обсягів перевезень, у тому числі потоку великогабаритного та іншого транспорту і, відповідно, погіршення стану доріг.

Читайте також:
На Виноградівщині ремонтували дорогу. Асфальтом встелили близько 500 метрів покриття

«Вважаємо, що і на той час, і, особливо зараз, коли об’єми робіт із обслуговування доріг зростають, рішення про реорганізацію є необґрунтованим та поспішним, оскільки було прийняте без урахування перспективи розвитку дорожнього будівництва та без попереднього розгляду і узгодження із органом місцевого самоврядування», – наголошується у проекті звернення.

«У зв’язку із вищенаведеним, зважаючи на вкрай зношений стан доріг та особливість географічного розташування Виноградівського району (межує з двома країнами ЄС), враховуючи звернення депутатів Виноградівської районної ради сьомого скликання, просимо відновити діяльність філії  «Виноградівський райавтодор» дочірнього підприємства «Закарпатський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», – йдеться в документі.

Нагадаємо, в області ремонтують дорогу «Берегово – Гут».

Новини від "PMG.ua" у Viber. Підписуйтесь на наш канал.