На Закарпатті виготовляють унікальний смаколик
Рецепт згущенки з буйволиного молока розробили виноградівські фермери. Ідея до технолога Інни Левдар прийшла випадково – за ранковою кавою.
Виготовляють смаколик лише вручну, тому його кількість обмежена – максимум три літри на день. На всіх етапах фермери уважно стежать за дотриманням стандартів та ретельно перевіряють складові – від цукру і аж до кормів для худоби.
Закарпатці запевняють, що їхнє згущене молоко на 100% органічне. Для приготування згущенки потрібне лише молоко та цукор. Жодних стабілізаторів та консервантів не додають. Тому термін придатності таких ласощів обмежений – два тижні.
На три літри молока додають кілограм цукру. Суміш варять чотири години. Ця натуральна згущенка схожа за смаком на ірис та має аромат карамелі. Особливо вона смакує дітям і дуже пасує до кави. Більше – у сюжеті каналу "Сіріус".
Нагадаємо, в області функціонує унікальна еко-ферма.