Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатців запрошують долучитися до благодійної акції

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться акція «Бузкова стрічка» у рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства». Цього року усі заходи об’єднані гаслом «Подолаємо насильство разом!».

Ще однією особливістю цьогорічної кампанії стала реалізація спільної благодійної акції «Я не кривдник – я донор!», яку організовує Закарпатська обласна державна адміністрація. Домашнє насильство в Україні – причина 100 тисяч днів госпіталізації, 30 тисяч звернень до відділів травматології, 40 тисяч викликів лікарів…

Читайте також:
В Ужгороді бракує запасів донорської крові

Разом із тим, в медзакладах існує проблема нестачі донорської крові. Доведено, що кожен донор лише за одну донацію рятує до трьох життів! Стати героєм іншого життя, яке зіткнулося з бідою, дуже просто. Достатньо лише поділитися краплиною власної крові. Окрім того, збір крові стимулює людський організм до запуску відновних процесів та відтворення крові, а отже користь є взаємною!

Як зазначили у прес-центрі Закарпатської ОДА, усіх краян, громадські та волонтерські організації запрошують 27-29 листопада долучитися до акції «Я не кривдник – я донор!», прибувши до обласної станції переливання крові (м. Ужгород, вул. Льва Толстого, 15) для здачі крові.