Чому їжа на газі стала готуватись довше, а полум’я стало жовте: у "Нафтогазі" розповіли, чи розбавляють вони газ
НАК "Нафтогаз" заявляє, що природний газ неможливо розбавити, та пояснює, чому посуд на плитах українців гріється довше.
Про це НАК повідомив на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши відео з відповідями на поширені запитання громадян, на кшталт чому газ змінив колір, а їжа готується довше.
"Газ – це не молоко і не пиво. Спроба його розбавити може призвести до катастрофи", – заявляє "Нафтогаз".
У компанії запевняють, що українці отримують газ з тої ж труби, що і європейці.
"Якість газу контролюється при вході в розподільні мережі з ГТС. Хімічний склад контролюється на всіх етапах: від видобутку до транспортування споживачам", – йдеться в повідомленні.
Можливою причиною того, що конфорка горить неправильно, у "Нафтогазі" називають забрудненість газової плити, недостатню кількість кисню у кухні, або низький тиск у мережі, який контролюється облгазами.