Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці дедалі частіше знаходять на городах вибухонебезпечні предмети

Закарпатці дедалі частіше знаходять на городах вибухонебезпечні предмети

10 квітня майже одночасно до Служби порятунку надійшло два повідомлення про виявлення у різних куточках краю підозрілих металевих предметів. Перший телефонний дзвінок надійшов о 12:05. Під час проведення сільськогосподарських робіт, мешканець села Невицьке Ужгородського району виявив металевий предмет зовні схожий на гранату. Після прибуття піротехніків Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, здогадки селянина підтвердились – знахідку ідентифікували як гранату  РГ-42.

Наступне повідомлення про небезпечний предмет надійшло о 12:45 від мешканців села Барбово Мукачівського району. Ситуація була аналогічною: під час проведення земляних робіт у полі селяни натрапили на металеву небезпеку. Піротехніки ідентифікували її як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни.

Через деякий час, а саме о 16:20, до рятувальників знову зателефонували краяни та повідомили, що під час випасання худоби між Хустом та селом Бороняво вони виявили предмет схожий на вибухонебезпечний. Як зазначили в У ДСНС України в Закарпатській області, піротехніки Закарпаття ідентифікували його як ручну гранату часів минулих війн.

Читайте також:
Мукачівцю під машину кинули вибуховий пакет?

Не до відпочинку було саперам і далі, адже група піротехнічних робіт поїхали на проведення планових робіт із розмінування місцевості вздовж річки Тиса, що в місті Чоп. Тут виявили та знищили два артилерійські снаряди калібрами 100 мм та 152 мм часів Другої світової війни.

І останнє повідомлення надійшло вже ввечері о 21:00. Йшлося про те що під час чистки каналу спецтехнікою на вулиці Канальній, що в Ужгороді, водій транспортного засобу викопав, як пізніше виявилось, дві мінометні міни калібром 82 мм часів минулих війн. Ці боєприпаси знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Нагадаємо, 31 березня в Ужгороді евакуювали людей із вокзалу через знайдені тут предмети, схожі на бойові гранати.