Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді за «круглим столом» обговорили найактуальніші екологічні проблеми Закарпаття

В Ужгороді за «круглим столом» обговорили найактуальніші екологічні проблеми Закарпаття

У понеділок, 15 квітня, у приміщенні Ужгородської районної ради відбувся круглий стіл, на засіданні якого обговорили найактуальніші проблеми навколишнього середовища Закарпаття. Участь у засіданні взяли студенти кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ, представники департаменту екології Закарпатської ОДА, БУВР річки Тиса та Асоціації органів місцевого самоврядування «Закарпаття за чисте довкілля». Долучився до обговорення і народний депутат України Роберт Горват.

Учасники круглого столу зосередили увагу на трьох основних темах – проблемі спалення сухостою, поводження із твердими побутовими відходами та питанні якості питної води у місті Ужгород. Саме про ці проблеми говорили під час своїх презентацій студенти кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ. Окрім того, зачепили питання законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення екологічної політики в Україні. Зокрема, темою обговорення став розроблений Мінприроди за участю міжнародних експертів (ФРН, Болгарія, Словаччина) проект Рамкового закону «Про управління відходами».

Читайте також:
Угорщина готова судитися з Україною, якщо річка Тиса принесе на їх територію сміття

«Вдячний студентам за якісний та ґрунтовний науковий аналіз кожного з питань. Як і домовились, продовжимо співпрацю разом з Асоціацією, кафедрою УжНУ та профільними фахівцями регіону вже для практичної реалізації озвучених під час зустрічі пропозицій. Поле для роботи у нас чимале, тому потрібно об’єднати максимум зусиль для досягнення поставленої мети», - відзначив по завершенню зустрічі Роберт Горват.

Під час засідання було також підписано меморандум між Регіональною асоціацією органів місцевого самоврядування «Закарпаття – за чисте довкілля» та кафедрою екології та охорони навколишнього середовища УжНУ щодо об’єднання зусиль у підготовці кваліфікованих фахівців у сфері захисту та збереження довкілля виявили намір співпрацювати у майбутньому. Сторони меморандуму вважають необхідним підготувати договір про співпрацю, який дозволить спрямувати зусилля для сприяння якіснішій підготовці спеціалістів, здобуття ними практичних професійних навиків, залученню студентів до громадської та просвітницької роботи.