Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні завершили формування Мукачівської ОТГ

Сьогодні, 4 липня, на позачерговій сесії міської ради завершили формування Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади у складі міста Мукачева, сіл Павшина, Нижнього Коропця, Лавок, Шенборна та Нового Давидкова. 5 червня розпорядження про спроможність Мукачівської міської ОТГ прийняв уряд.

Насамперед на сесії було внесено зміни у структуру, штат та чисельність виконавчих органів Мукачівської міської ради. До складу вводяться колишні працівники сільських рад –  впроваджено посади старост, старших інспекторів, інспекторів, державних реєстраторів та діловодів. Затвердили депутати й "Положення про старосту села Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади". Виконувати обов’язки старост до наступних місцевих виборів будуть сільські голови.

Читайте також:
Перспективна Оноківська ОТГ: роботи по її створенню виходять на фінішну пряму

Окремим рішенням депутати уповноважили  посадових осіб на вчинення нотаріальних дій та дій із реєстрації актів цивільного стану громадян. Ці права в селах отримали в.о. старост.  Також рішенням міської ради розпочато реорганізації Новодавидківської, Лавківської, Павшинської, Шенборнської, Нижньокоропецької сільських рад шляхом приєднання до Мукачівської міської ради.

Затвердили народні обранці і  статут Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади, регламент виконавчого комітету та виконавчих органів Мукачівської міської ради та регламент міської  ради. 

Як повідомили у Мукачівській міськраді, збільшили й чисельність виконкому – до його складу включили в.о. старост сіл Нового Давидкова Євгена Качура, села Лавки Івана Хайнаса,  села Нижній Коропець Магдалину Молнар, села Павшино Вікторію Кізман та Шенборна Віктора Легезу.