Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст

Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст

Дедалі частіше в Україні і, зокрема, на Закарпатті, говорять про проблему булінгу в школах. Правоохоронці зустрічаються зі школярами і проводять розмови щодо запобігання булінгу серед неповнолітніх. Однак, і досі у навчальних закладах трапляються випадки, які  шокують жорстокістю.

Цього місяця у школі в селі Вишково Хустського району трапився подібний інцидент, про який повідомив місцевий активіст Роман Келемен. "Нібито це була суперечка між двома п’ятикласницями. Принаймні так пояснюють в школі, – розповів Роман Келемен. – А потерпіла дівчинка (Аліна) пояснила, що інша дівчинка (Кароліна) безпричинно схопила її за руку і почала наносити багато ударів телефоном в тім’яну частину голови. Як наслідок – школярка отримала травми голови дівчини (у вигляді забою та кровотечі, що чітко видно на фотографії, де блузка Аліни залита кров’ю)".

Після жахливого інциденту мама потерпілої почала шукати правди і справедливості у керівництва школи та відділу освіти району. За словами матері дівчинки, яка постраждала від булінгу, дитина дуже налякана, боїться ходити в школу.

Читайте також:
Скандал на Закарпатті: дві школярки на цвинтарі побили дев’ятикласницю

"Керівництво школи лише відписалося, що знають про ситуацію, а батьки кривдниці відмовляються переводити дитину до іншого класу чи навчального закладу. Також рекомендують примиритися з кривдниками або перевести дитину в інший клас, – переконує активіст. Але мама потерпілої дівчинки не погоджується на такі пропозиції та заявляє про те, що це не вирішить проблему, адже дівчинка тепер панічно боїться своєї однокласниці.

"Мама потерпілої Аліни стверджує, що кривдниця кілька років перебувала на індивідуальній формі навчання. Жінка наполягає на обстежені дитини психологом та невропатологом, – йдеться у повідомленні Романа Келемена. – Натомість відділ освіти дав відповідь, що у них є довідка від 06.09.2019 року від педіатра. Цього достатньо, щоб вважати, що дитина здорова і може відвідувати школу".

Цей вияв дитячої жорстокості стався ще 4 вересня. Однак досі про нього не було відомо широкому загалу. За словами активіста Романа Келемена, справа в тому, що класний керівник дівчат і батьки Кароліни – родичі. "Згідно закону, батьки кривдниці мають понести адміністративне покарання у вигляді штрафу, а керівництво школи несе покарання за неповідомлення у органи ювінальної поліцї про інцидент та приховування інформації", – підсумував закарпатський активіст.