Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Оприлюднено фото закарпатця, який дивом вижив у моторошній аварії в Росії

Оприлюднено фото закарпатця, який дивом вижив у моторошній аварії в Росії

38-річний Михайло Зеленюк народився в сорочці. Він єдиний, кому вдалося вижити у мікроавтобусі, який розбився в жахливій аварії на трасі Санкт-Петербург – Невель. Натомість, його напарник, Михайло Гайналій, який у момент аварії перебував за кермом авто – загинув. Михайло Зеленюк давно займається пасажирськими перевезеннями. На своїй сторінці в соцмережі він пропонує послуги пасажирських перевезень із Петербурга в Україну. На одному з фото він стоїть поруч із "Мерседесом" спринт, який власне і розбився в ніч на 13 лютого під Псковом. 

Михайло Зеленюк— єдиний, хто вижив в автотрощі

"Напередодні я дзвонив Михайлу. Ми з ним рідні брати, я працюю під Санкт-Петербургом на будівництві, сам теж із Рахова. Кажу: "Ти заїдеш до мене?" Він відповів ствердно. Вранці ж я прокинувся і думаю: дивно, не приїхав і навіть не подзвонив. Набираю – а телефон не доступний. Потім дізнався, що трапилося. Подзвонив у реанімацію, мені сказали, що у нього травми середньої тяжкості. Ось зараз із другом поїду у Псков, нам туди чотири години ще добиратися", – розповів рідний брат водія Василь. Він додає, що Михайло вижив дивом, тому що перебував позаду автобуса, спав, а за кермом був напарник, теж Міша. Він загинув.

Читайте також:
8 загиблих: з’явилися нові фото з місця автотрощі, в якій загинули закарпатські заробітчани

"Там неправильно пишуть, вони не в Україну їхали, а в Петербург. У салоні були всі земляки, з Рахівського району, люди їхали на заробітки. І всі загинули. Ми молимося за Мішу, йому Бог допоміг вижити, у нього двоє дітей вдома", – говорить Василь. У загиблого водія автобуса, Михайла Гайналія, залишилося двоє дітей. 

Михайло Гайналій був за кермом "Мерседеса"

Михайло живе в Рахові на Закарпатті, а перевезеннями займається давно. Його дружина, Світлана працює в Пенсійному фонді Рахова. Однак розмовляти з журналістами вона не захотіла. Як повідомили у ГУ МВС Псковської області РФ, зараз Михайло перебуває в лікарні. Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Читайте також:
Опубліковано відео з місця ДТП, в якій загинуло багато заробітчан із Закарпаття

"Коли його діставали на місці, то у нього лікарі констатували різані рани, тупу травму живота, струс головного мозку", – повідомив речник поліції Псковської області Олексій Баранов. Також у лікарні перебуває і водій фури, в яку врізався "Мерседес", його звуть В’ячеслав Рябов, він із Білорусі. У нього лікарі виявили перелом щелепи. Аварія сталася в ніч на 13 лютого приблизно о 0:36 год біля села Руда на 475 кілометрі траси Санкт-Петербург – Невель. За попередніми даними мікроавтобус "Мерседес" не розрахував відстань і пішов на обгін. У результаті на швидкості він зіткнувся з великою вантажівкою "Вольво". Удар був такої сили, що мікроавтобус просто зім’яло. Загинули вісім українців, серед них і водій мікроавтобуса. Рятувальникам довелося діставати тіла з понівеченого автомобіля. За фактом ДТП порушено кримінальну справу в ГУ МВС Псковської області. Також там уточнюють, що мікроавтобус здійснював приватне перевезення.

Нагадаємо, що російський посадовець взяв під особистий контроль розслідування смертельної ДТП.