Наїлися від пуза і розважились: як закарпатці відгуляли на «Ужгородській палачінті»
Триденний фестиваль «Ужгородська палачінта» відбувся в обласному центрі Закарпаття. Десятки видів начинок та млинці усіх кольорів веселки – зимовий фестиваль вміє дивувати. Є палачінти і з шоколадом, варенням, згущенкою, мясом, та навіть рибою.
За найсмачніші палачінти учасників нагородили Золотою палачінтовкою. Цьогоріч її отримала Наталія Ганусин зі своїми млинцями з м’ясом.
Окрім палачінти на фестивалі можна було поласувати й іншими традиційно закарпатськими чи угорськими стравами. На різних локаціях проводили конкурси, а з дітками працювали аніматори, поки батьки смакували млинцями.
А завершили фестиваль вже традиційно спалюванням мари. Цей символ має відігнати зиму та покликати весну. Більше – у сюжеті.
Нагадаємо, через теплу зиму на Закарпатті провальний туристичний сезон.