Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Де і як можна перетнути кордон: прикордонники оприлюднили термінове повідомлення

Де і як можна перетнути кордон: прикордонники оприлюднили термінове повідомлення

У зв’язку зі збільшенням кількості осіб, які перетинають кордон, та численними зверненнями громадян, роз’яснюємо порядок роботи пунктів пропуску на ділянці Чопського загону. 

Наразі перетнути кордон з Угорщиною можна у пункті пропуску «Тиса», а зі Словаччиною – у пунктах пропуску «Ужгород» та «Малий Березний». У пресслужбі Чопського прикордонного загону розповіли, що оформлення як на в’їзд, так і на виїзд здійснюється виключно громадян, які подорожують автотранспортом. Рух пішоходів наразі не передбачений у жодному з пунктів пропуску.

Читайте також:
МЗС закликає українців повернутися додому у найближчі кілька діб

Нагадуємо, що у пунктах пропуску «Тиса» та «Ужгород» організовано довіз  пішоходів, які прибувають з Угорщини та Словаччини, автобусами, наданими Закарпатською облдержадміністрацією та Державною службою з надзвичайних ситуацій. Перевезення усіх громадян здійснюється у безоплатному порядку.

Наголошуємо про обов’язковість проведення температурного скринінгу та візуальної перевірки самопочуття усіх подорожніх. Також, відповідно до чинного законодавства, усі, хто прямують на в’їзд в Україну, повинні підписати інформовану згоду на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів.

«Важливо розуміти, що у теперішній епідеміологічній ситуації такі заходи є вкрай важливими та спрямовані на захист населення нашої держави. Хоча додаткові контрольні процедури займають певний час, розраховуємо на розуміння з боку наших співвітчизників. Ми робимо все можливе, аби перетин кордону був максимально швидким та комфортним. Для цього залучено додаткові прикордонні наряди, персонал працює зі значним понаднормовим навантаженням.

Читайте також:
Зеленський звернувся із важливим повідомленням

Інформуємо, що вказані вище пункти пропуску працюють у штатному режимі. Наразі не маємо жодних вказівок про припинення пропускних операцій. Просимо зберігати спокій та не покладатися на неперевірені джерела інформації. У разі надходження інших розпоряджень органів виконавчої влади щодо здійснення пропуску, ми негайно проінформуємо про них та  неухильно їх виконуватимемо».