Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відомо, коли на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садочки

Відомо, коли на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садочки

З наступного тижня на Закарпатті можуть запрацювати дитячі садки. Про це вчора, 24 липня, розповів заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба. Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", рішення прийматимуть на засіданні регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, голова ОДА Олексій Петров 21 липня сказав, що рішення про відкриття садків регіональна комісія приймати не може, це повноваження державної комісії. Вчора ж цю інформацію спростував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який перебував на Закарпатті з робочою поїздкою. Він повідомив: чи відкривати садочки з 25 травня — кожен регіон вирішував окремо.

Читайте також:
Епідеміологи категорично проти відкриття дитсадків у Закарпатській області

"Садочки в Україні відкриті з 25 числа, — наголосив Віктор Ляшко, — відповідно до постанови Кабінету міністрів, коли вводився адаптивний карантин. Тепер садочки можуть відкриватися рішенням регіональних комісій з надзвичайних ситуацій відповідно до епідемічної ситуації на місцях. Прийнята постанова, у якій йдеться, що школи й дитячі садочки не будуть працювати виключно в червоних зонах. Оскільки в умовах адаптивного карантину будуть чотири зони: зелена, жовта, помаранчева й червона. І саме в червоній, там де найгірша епідситуація, будуть обмеження офлайн освіти", – пояснив Віктор Ляшко.

Олег Коцюба, перший заступник голови Закарпатської ОДА, сказав, що рішення щодо роботи дитсадків буде прийнято на наступному засіданні комісії із урахуванням пропозицій батьків та епідеміологів.

Читайте також:
На Закарпатті є унікальні садочки, в яких дітей виховують за цікавою системою

"Звичайно, буде врахований термін на підготовчі заходи, оскільки перед тим, як запускати діток у ці заклади необхідна дуже ретельна інспекція. Будемо залучати всіх представників органів, які контролюватимуть це. Такими спільними зусиллями буде проведена ця робота, і як результат – рішення комісії", — пояснив посадовець.