Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли у серпні починається Успенський піст

Ось і настав останній місяць літа, який, проте, все ще наповнений сонячним теплом та корисними для душі пам’ятними днями.

На початку місяця, 2 серпня, вшановували святого пророка Іллю, а 4 серпня – будемо вшановувати святу рівноапостольну Марію Магдалину.

Згодом, 14 серпня, Церква відзначатиме Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього та вшановуватиме пам’ять старозавітних семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії і учителя їхнього Єлеазара.

Читайте також:
Погода на серпень 2020 року: двоє народних синоптиків зробили перші прогнози

У це свято в Софійському соборі в Константинополі покладався Хрест, на якому був розіп’ятий Спаситель, і народ, прикладаючись до нього, зцілявся від тілесних і душевних хвороб.

Також 14 серпня розпочнеться Успенський піст. Він триватиме два тижні та завершиться святом Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня.

Окрім того, 19 серпня відзначатимемо Преображення Господнє – одне з дванадцяти найбільших свят Православної Церкви. Воно встановлене на честь події, коли Спаситель явив учням свою божественну славу та вказав на той благодатний стан відновлення, який людина здобуде після усезагального воскресіння.