Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Великдень 2021: які обмеження будуть у храмах

Кабінет Міністрів не вводитиме додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує громадянам обмежити кількість соціальних контактів. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Хочу заспокоїти всіх громадян: МОЗ не планує подавати до уряду будь-які інші правила обмежень саме на Великодні свята. Ми будемо жити саме з тими обмеженнями, тими правилами, які існують в країні на сьогодні", – сказав Степанов.

Він поінформував, що Кабінет Міністрів провів зустріч із Радою церков та релігійних організацій, на якій урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів.

Читайте також:
В одному з міст оголосили про посилений контроль за дотриманням карантинних вимог на Пасху

"Зокрема, ми дійшли згоди щодо зменшення тривалості богослужінь, з одночасним збільшенням їх кількості, фіксації дверей в храмах, щоб вони були у відкритому стані. Також домовилися про тимчасову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів: поцілунки хрестів, ікон, святинь", – розповів міністр.

МОЗ рекомендує, щоб участь в обрядах та богослужіннях брала одна людина з домогосподарства. Бажано максимально виключити відвідування служб людьми похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання. На освяченні великодніх кошиків необхідно перебувати в масці.

Міністр також закликав громадян утриматися від збільшення соціальних контактів на Великдень та травневі свята, уникати скупчень, носити маски та дотримуватися особистої гігієни. А також по можливості відкласти поїздки до друзів та родичів.