Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Балога висловив занепокоєння щодо можливих фальсифікацій на виборах мера Сваляви

Балога висловив занепокоєння щодо можливих фальсифікацій на виборах мера Сваляви

Народний депутат України Віктор Балога прокоментував на своїй сторінці у Фейсбуці події, які відбуваються у Сваляві. Зокрема, йдеться про скандальний підрахунок голосів, адже за попередніми результатами, розрив між кандидатом від "Єдиного Центру" Іваном Микулицею та чинним мером Іваном Ланьо скоротився до двох голосів.

"Ситуація загострюється з кожним днем, є ризики фальсифікацій і факти використання людей спортивної зовнішності.

В місті вже третю добу триває процес встановлення результатів голосування. На виборах міського голови переміг кандидат від «Єдиного Центру» Іван Микулиця. Його опонентом був чинний мер міста, рідний брат Михайла Ланя – Іван Ланьо, більш відомий в кримінальному світі, як «Осел».

Голосування проходило з численними порушеннями, які фіксували члени команди Микулиці на кожній дільниці в місті Свалява. Станом на ніч 26 жовтня наш кандидат перемагав з відривом в 120 голосів. Але, коли залишилося дорахувати 2 з 8 дільниць, на одній з них відбулося вкидання бюлетенів, в результаті чого Іван Ланьо «випередив» Микулицю на 9 голосів. Коли представники «Єдиного Центру» добилися перерахунку бюлетенів на окремих діяльницях, то розрив дивним чином скоротився до двох голосів", – констатує Віктор Балога.

"І тут почалося найцікавіше. Вчора ввечері, коли штаб Івана Микулиці подав заяви в міську виборчу комісію про перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях, її оточили близько 100 людей спортивної зовнішності. Не відомо, яку мету вони переслідували – захопити приміщення комісії, вчинити погром, знищити документи?

Сьогодні має відбутися перерахунок голосів на всіх дільницях Сваляви. Ризики, що він буде зірваний в силовий спосіб, дуже високі. Надії на те, що влада, в особі керівника ОДА і начальника УМВС, забезпечить законність, дуже не високі. Підозр на те, що влада працює у зв’язці з бандитами, все більше. Хотів би помилятися, але таке враження, що все це відбувається за мовчазної згоди з Києва", – написав Віктор Балога.