Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Головний міліціонер Закарпаття спростував закиди щодо бездіяльності правоохоронців під час виборів

Головний міліціонер Закарпаття спростував закиди щодо бездіяльності правоохоронців під час виборів

Вчора в Ужгороді кілька десятків активістів зібралися під стінами облуправління міліції, аби висловити своє невдоволення результатом виборів в Ужгороді. Вони звинувачували правоохоронців у нереагуванні на підкуп виборців. До представників громадськості вийшов начальник міліції Сергій Князєв.

Полковник Князєв спростував закиди щодо бездіяльності закарпатської міліції під час виборів. На всі заяви і повідомлення громадян і політичних сил щодо порушень правоохоронці реагували згідно закону. Сергій Миколайович запропонував виборцям та громадським активістам надавати міліції конкретну інформацію щодо порушень виборчого процесу, в першу чергу підкупу виборців. 

Загалом стосовно виборів до УМВС області надійшло 247 заяв і повідомлень про можливі порушення. За 24 із них розпочато кримінальні провадження. 10 таких справ стосуються підкупу виборців (ст.160 Кримінального кодексу України). Три з них по Ужгороду. Після завершення розслідування ці справи буде направлено до суду, й винні у підкупі виборців понесуть покарання, запевнив очільник міліції. 

Безпосередньо у день виборів в міліцію надійшло 65 заяв і повідомлень по виборах, з них 23 – по Ужгороду. У період з 25 по 27 жовтня – 81. 

Про це Сергій Князєв розповів журналістам на прес-конференції, яка відбулася опісля в УМВС. У прес-конференції також взяв участь начальник УСБУ Закарпаття Олег Воєводін.

Як запевнив начальник УМВС Сергій Князєв, міліція готова забезпечити охорону громадського порядку та волевиявлення громадян і під час другого туру виборів міського голови, які відбудуться в Ужгороді 15 листопада.