Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василь Петьовка пояснив, чому голосував за зміни до регламенту

Текст звернення поширеного прес-службою народного обранця подаємо нижче.

"На сьогоднішньому пленарному засіданні Верховної Ради України поряд з іншими було прийнято проект Закону «Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України» (реєстр. №3812 від 26.01.2016 р.), голосування за який спричинило чималий галас серед поціновувачів «зради та всепропальщиків».

Однак, треба казати правду людям. А правда в тому, що український народ не розуміє до кінця сутності децентралізації. Але він добре розуміє, яке життя у регіонах. 

Для роз’яснення впливу децентралізації на життя регіонів та життя пересічних громадян - потрібен час та ґрунтовна робота. Надто швидке запровадження децентралізації абсолютно розбалансує життя людей у регіонах, поглибить кризу в усіх соціальних галузях - освіті, медицині, комунальній сфері тощо.

В парламенті зараз вирують популістські пристрасті, кілька політичних сил намагаються заробляти собі рейтинги, маніпулюючи такими страшними термінами як диктатура влади. Але фактично цим вони ставлять під удар інтереси держави та нормальне життя регіонів після децентралізації.

Тому парламент прийняв абсолютно правильне, політично виважене рішення для того, щоб взяти час для напрацювання якісних змін до Конституції України в частині децентралізації. 

Внесення змін до Регламенту жодним чином не вказує, якими мають бути наступні зміни до Основного закону, а тільки дає можливість розглянути такі законопроекти у сесійній залі", – відповідально заявив політик.

"Я ніколи не голосував і надалі не буду голосувати за те, що суперечить інтересам України та народу як не голосував за зміни до Конституції  у першому читанні. Також не можу належати до когорти тих депутатів, котрі своїми діями чи політичними заявами прагнуть зірвати мирні переговори по врегулюванню ситуації на сході.

P. S. Звертаюсь до журналістів та тих осіб, котрі вважають себе політиками – не чіпляти мені ярликів. Якщо у них наявні факти, що підтверджують які-небудь зловживання з мого боку, раджу їм звернутися до компетентних правоохоронних органів для вирішення по суті. У разі підтвердження таких фактів – готовий нести будь-яку відповідальність, у тому числі і політичну", – констатував Василь Васильович.