Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • В канцелярії Порошенка спростували слова Березюка про ветування закону щодо акцизу на старі авто

В канцелярії Порошенка спростували слова Березюка про ветування закону щодо акцизу на старі авто

В Адміністрації президента спростували повідомлення голови фракції "Самопоміч" Олега Березюка про ветування главою держави законопроекту про зниження акцизу на вживані автомобілі.

Про це повідомляє прес-секретар Петра Порошенка Святослава Цеголка.

"Текст закону ще навіть не надійшов до Адміністрації президента", – сказав він.

На сайті Ради документ наразі перебуває у статусі "Готується на підпис". Це означає, що він ще не підписаний спікером і не направлений на підпис президентові.

Раніше в четвер Березюк та депутат від "Батьківщини" Єгор Соболєв заявили, що Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою 31 травня законопроект про зниження акцизу на старі автомобілі.

За словами Березюка – "це плата за сьогоднішнє голосування" про внесення змін до Конституції в частині правосуддя, за які "Самопоміч" не голосувала.

"Закон про зниження акцизів на старі авто – єдиний, який віддає гроші людям реально в кишені. Решта – віртуальні гроші. На нього чомусь накладено вето", – сказав він.

"Багато років олігархи мають контроль над виробництвом поганих авто в Україні і через високе мито і високий акциз роблять недоступними вживані авто. Ми знизили вартість цих акцизів на суму від 3 до 8 тисяч євро в залежності від машини, і, за нашими даними, Петро Порошенко ветував цей закон як плату за те, щоб потрібні люди проголосували за потрібні йому слова в Конституції. Я не знаю, чи підписано рішення (про ветування президентом, але нам повідомили, що воно прийняте", – додав Соболєв.

Як відомо, 31 травня Верховна Рада прийняла законопроект, яким тимчасово (до 31 грудня 2018 року) значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі.