Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Зеленського спростували інформацію про відпочинок в Туреччині

У команді Зеленського заявляють про поширення дезінформації щодо відпочинку Зеленського на 40-метровій яхті Ігоря Коломойського, його зустрічах і переговорах з представниками помічника президента РФ Владислава Суркова і глави політради партії "Опозиційна платформа - За Життя" Віктора Медведчука. Нагадаємо, нещодавно у ряді ЗМІ з’явилась інформація, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський, який полетів на вихідні до Туреччини, провів цілий ряд зустрічей з представниками як українського олігархату, так і "тіньовими ляльководами сусідніх країн". Першоджерелом цього став російський Telegram-канал “Незигарь”.

У повідомленні йшлося, що в аеропорту турецького курорту приземлилися приватні літаки олігархів Геннадія Боголюбова – з ним був екс-заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко – і Ріната Ахметова.  За інформацієї видання самого мільярдера не було, зате борт нібито привіз переговірників від польських, угорських олігархів і нібито навіть з РФ. Більш того, за інформацією каналу, в Туреччину до Зеленському прилітав "тіньовий господар" Молдови олігарх Влад Плахотнюк, з яким відбулися 6-годинні переговори за посередництва Ігоря Коломойського. Переговори нібито відбувалися на 40-метровій яхті Коломойського. 

Читайте також:
Зеленський таємно зустрівся з прем’єр-міністром, – ЗМІ

У команді Зеленського цю інформацію спростовують і заявляють, що російські журналісти намагалися влаштувати провокацію проти нього під час відпочинку в Туреччині. Про таке повідомили у прес-службі Зеленського, пише "Укрінформ". "Під час короткострокового відпочинку Володимира Зеленського на закриту територію готелю пробралися журналісти телеканалу "Росія", які представилися гостями готелю, відверто збрехавши, і навіть сфотографувалися із Володимиром Зеленським, а потім намагалися організувати провокацію", – йдеться у повідомленні.

"І знову ця брехня набула розголосу серед відданих прихильників ще діючого гаранта Конституції, а також у засобах масової інформації", – йдеться у заяві. Однак, зауважимо, що інформація про відпочинок Володимира Зеленського у Туреччині на яхті довжиною 40 метрів з’явилася не тільки в російських, але в і ЗМІ Туреччини, зокрема, у виданні Milliyet.

Прес-служба Зеленського також називає цю інформацію фейком. "На жаль, створення фейків і поширення недостовірної інформації - одна з хвороб сучасних медіа - не має меж. У тому числі, географічних. Прес-служба Володимира Зеленського офіційно спростовує цю інформацію", - ідеться в заяві. У команді Зеленського наголошують, що такі маніпуляції у ЗМІ можуть підлягати навіть кримінальній відповідальності.

Як відомо, сьогодні Володимир Зеленський повернувся в Україну після відпочинку в Туреччині.