Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хто такий Ігор Бондаренко, кому Зеленський довірив керувати Закарпаттям

Фото: Заголовок

Через місяць після інавгурації президент Володимир Зеленський нарешті визначився з першими призначеннями очільників державних адміністрацій у восьми областях.

Незважаючи на декларовані прозорість призначень і необхідність проведення відкритих конкурсів на посади, єдиною областю, де президент хоча б "для галочки" запропонував мешканцям вибір, стала Львівська.  Та сама, яка на президентських виборах не дала йому більшості голосів.

Читайте також:  Ігор Бондаренко розповів, яким вчинком Івана Балоги неприємно здивований та чи зустрічався він з Віктором Балогою

В інших же регіонах Зеленський пішов давно уторованим шляхом. У середу кандидатури голів третини областей пройшли погодження на уряді. Через небажання публічно обговорювати запропоновані кандидатури на засіданні Кабміну навіть виникла суперечка між міністрами. Однак зрештою уряд в закритому режимі таки схвалив вибір Зеленського.

Згідно із ухваленим документом, Володимир Зеленський бажає бачити на посту керманича Закарпатською областю Ігора Бондаренка.

Ігор Бондаренко

55 років, згідно з біографією – тимчасово безробітний

Народився в Криму в 1964 році. У 1986 році закінчив вище військово-політичне будівельне училище. Вищу освіту здобув у 2005 році в Національній академії державного управління при президентові України. 

На сайті президента зазначено, що Бондаренко починав кар’єру військовослужбовцем. Після звільнення внаслідок скорочення ЗСУ на початку 1990-х став приватним підприємцем.

На початку 2000-х почав державну службу, де пройшов шлях від заступника глави Мукачівської райдержадміністрації до директора департаменту Міністерства юстиції.

У біографії Бондаренка, яку показали міністрам, зазначено, що з 2010 року він тимчасово не працює. Водночас ряд закарпатських медіа називають Бондаренка успішним бізнесменом – він є засновником кондитерського дому "Bondarenko" та мережі закарпатських кав’ярень.

Читайте також:
Кандидат на посаду голови Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко подав до НАЗК декларацію

В інтернеті немає статей чи новин про його політичні вподобання чи позиції. Відомо лише, що в період 2002-2006 років Бондаренко працював помічником депутата з блоку "За Україну", екс-міністра юстиції Миколи Оніщука. 

Замість політичних інтерв’ю в закарпатських медіа легко можна знайти розмови Бондаренка про його бізнес. 

Наприклад, одне з видань у 2013 році опублікувало велике інтерв’ю з "безробітним підприємцем", де той критикує телеведучу Ольгу Фреймут та програму "Ревізор" через те, що вони не рекомендували відвідувати його кондитерську. 

У своїй декларації Бондаренко вказав дружину та доньку. Йому належить земельна ділянка загальною площею 2159 квадратних метрів, три квартири площею по 103,4, 139,3 та 92,1 квадратних метрів, а також нежитлове приміщення на 15,7 квадратних метрів.

Дружині Бондаренка належить земельна ділянка загальною площею 1400 квадратних метрів, квартира площею 75,3 квадратних метрів, та нежитлове приміщення на 100 квадратних метрів. 

У гаражі Бондаренка можна знайти Toyota Camry 2007 року випуску та Mercedes Sprinter 213 CDI 2013 року. Його дружина їздить на Audi A4 2003 року випуску. 

У 2018 році Бондаренко отримував роялті від 15 осіб – по 500 гривень кожен. Також Бондаренко отримав майже 44 тисячі гривень від надання майна в оренду. Загалом його дохід склав 51,3 тисяч гривень.

Натомість його дружина минулого року заробила майже мільйон гривень.