Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Головне завдання – консолідована співпраця", – нардеп Василь Петьовка

На долю місцевого самоврядування випали нелегкі часи. Після виборів громади зіткнулися з необхідністю утворення нових відділів та підбору кваліфікованого персоналу. При цьому пандемія коронавірусу посилила кадровий дефіцит – в той час, як громади не можуть знайти нових спеціалістів, масово хворіють діючі працівники, які забезпечують її роботу, – про це на своїй сторінці у соцмережі розповів народний депутат України Василь Петьовка

У дописі політика йдеться: "Баланс доходів та видатків часто вказує на нестачу коштів для виконання планів бюджету. В такі важкі часи нашим головним завданням є потреба в консолідованій співпраці. Щоб не шукати коштів на ресурсозатратний шлях, місцевим радам вигідніше взяти курс на міжмуніципальне співробітництво.

Читайте також:
П’ятірку найвпливовіших людей Закарпаття очолив Василь Петьовка

Ефективніше створити спільні центри з надання послуг або ж придбати послугу у іншої громади, ніж шукати мільйонні кошти для реалізації їх надання у себе. Освіта, транспорт, медицина, адмінпсолуги, вивезення та утилізація сміття – перелік взаємовигідної співпраці широкий та необмежений. Головне в цій історії – вміння знайти точки взаємопорозуміння та відкинути захмарні амбіції.

Будучи народним депутатом, я завжди готовий стати учасником таких діалогів між усіма головами громад Рахівщини та Тячівщини, незважаючи на їх партійне забарвлення. Як уряд, так і ВРУ повинні бути якісними партнерами для місцевої влади в ці складні часи!".