Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Павлом Панісом.

"Я дуже радий, що нам вдалося зустрітися, адже ця зустріч вкрай потрібна та важлива для обох сторін. Між Україною та Словаччиною  дуже тісні стосунки та хороша співпраця. Я радий цьому, – зазначив Анатолій Полосков. – Нам є над чим працювати. Є багато спільних завдань та пропозицій. Все починається із обговорення та першого кроку. Тому такі зустрічі між нами тільки розпочинаються". 

Реконструкція існуючих та відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Словацькою Республікою, зокрема відкриття велосипедної доріжки на українсько-словацькому кордоні. 

Читайте також:
Україна і Словаччина обговорили перспективу з’єднання двох країн автомагістраллю D1

Таку ініціативу озвучив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков. За словами очільника області, це допоможе людям ще легше перетинати кордон. 

Сторони обговорили і реалізацію пілотного проєкту організації управління чергами автотранспорту перед міжнародними автомобільними пунктами пропуску "Електронна черга перетину кордону". 

Йшлося на зустрічі й про спільні транскордонні проєкти в рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП ,"Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна" (2021 – 2027рр). Говорили і про відновлення аеропорту "Ужгород". 

Визначили головні напрямки у подальшій співпраці між Україною та Словаччиною. Це будівництво сучасної прикордонної інфраструктури, покращення транспортного взаємозв’язку та логістики.  

У підсумку Анатолій Полосков та Павло Паніс домовилися у найближчі два тижні зустрітися, аби продовжити втілювати реальні кроки спільної співпраці проєктів між країнами сусідками.