Хінкальня
Страви грузинської кухні зараз дуже популярні. Чи не в кожному місті України, прогулюючись вуличками, можна натрапити на вивіски "Хінкальня". Саме під цією назвою працює мережа ресторанів, в меню якої найкращі та найсмачніші страви Грузії. Є такий заклад і в Ужгороді.
Головною стравою, і це можна зрозуміти із назви, є хінкалі – такі собі соковиті м’ясні мішечки, приправлені спеціями. Загалом у меню ви знайдете їх три види: класичні хінкалі з м’ясом, хінкалі з зеленню та м’ясом та хінкалі з сиром.
Ресторан славиться й іншими стравами. Приміром, дуже популярними є хачапурі. Так само, їх тут кілька видів:
- хачапурі – по-аджарськи;
- хачапурі по-мегрельськи;
- хачапурі гурулі із зеленню.
Хінкальня в Ужгороді пропонує також такі грузинські страви як луля-пурі, кубдарі, шампіньйони запечені в кеці та ін.
Як же грузинський ресторан і без м’яса? Відвідувачі хінкальні можуть спробувати чимало страв на мангалі, як от люля-кебаб з телятини, шашлик зі свинини, рибу на грилі, свинний стейк та овочі на грилі.
Хінкальня славиться також другими стравами та холодними закусками.
Розлоге меню ресторану "Хінкальня" та ціни можна подивитись за цим посиланням.
Всі ці смачні страви ви можете скуштувати у тандемі зі знаменитими грузинськими винами.
Корисно знати
А для тих, хто бажає приготувати хінкалі вдома, пропонуємо класичний рецепт.
Рецепт хінкалі
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 г пшеничного борошна,
- 30 мл соняшникової олії,
- 250 мл води,
- 1 ч. л. солі.
Для начинки:
- 500 г свинячого ошийка,
- 500 г яловичого антрекота,
- 300 г ріпчастої цибулі,
- 1 ч. л. солі,
- 3 зубчики часнику,
- 250 мл води,
- 1-2 ч. л. чорного меленого перцю,
- 1 г меленої зіри,
- 1 г меленого чебрецю.
Приготування:
- З’єднайте борошно із підсоленою водою і маслом. Замісіть тісто та сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хвилин в холодильник.
- Подрібніть цибулю та м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
- Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
- У фарш влийте воду і доведіть до консистенції густої сметани.
- Розкачайте тісто у формі "ковбаски" і наріжте шматочками товщиною 3 см.
- Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
- На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гармошкою.
- Варіть в підсоленій воді. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою.
- Після цього варіть ще 3-4 хв.