Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
"V&P" (або ж VIP, чи "ВІП" українською) – це не тільки ресторан, це – готельно-ресторанний комплекс, який розташований у Хусті. Тут першокласний сервіс, розмаїте меню страв, затишні зали.

"V&P" (або ж VIP, чи "ВІП" українською) – це не тільки ресторан, це – готельно-ресторанний комплекс, який розташований у Хусті. Тут першокласний сервіс, розмаїте меню страв, затишні зали.

Заснований заклад у 2006 році двома друзями. Згодом вони передали свою справу дітям – синам Валерію та Павлу, перші літери їх імен і дали назву готельно-ресторанному комплексу – "V&P". Що цікаво, ресторан розташований на вулиці Воєводи Петенька (очільник повстанців, активний борець за власні традиції та землю), перші літери також складаються в абрівіатуру "VP".

Дивовижне співпадіння, але згідно переказів, Петенько був великим шанувальником кулінарії. За легендою, його гастрономічні вподобання та кулінарні здібності були відомі широкому загалу. І взагалі, сімейні рецепти роду Петенько, які на той час були унікальними за своєю рецептурою, передавалися із покоління в покоління. Деякі збереглися і по наш час.

Сьогодні ж у ресторані "V&P" можна замовити страви закарпатської та європейської кухонь.

На сайті ресторану зазначається, що однією із головних страв закладу є хустський гусак. Рецепт його приготування сягає далекого XVIII століття. Аби відтворити понвістю оригінальну рецептуру, птахів для колоритної страви вирощують на місцевій екологічно чистій фермі. Вона, до речі, є частиною ресторанного комплексу "ВІП" (саме так здебільшого називають ресторан у розмовах).

Саме так ресторан намагається популяризувати надзвичайно смачну страву з гуски, яка вартує бути окрасою столу будь-якого бенкету.

Аби готувати власні м’ясні делікатеси, на території комплексу є своя коптильня. Також тут виготовляють ковбаси та готують до них фірмові соуси, випікають хліб і печиво, домашню локшину. А ще у комплексі "V&P" готують фірмове пиво V&P – Vashe Pіvo.

Під час приготування страв у ресторані використовують локальні фермерські продукти та оригінальну рецептуру. До речі, у ресторані "ВІП" можна замовити страви з доставкою.

Варто відзначити, що у закладі можна влаштувати Дні народження, весілля чи будь-яку іншу урочисту подію. Тут для цього є все необхідне: талановиті кухарі та зал на 120 осіб.

Також заклад пропонує популярну останнім часом на Закарпатті послугу кейтеринг.

Загалом заклад багатий на смачні страви. Незалежно від того, хочете ви поснідати, пообідати чи повечеряти, тут ви можете скуштувати як прості та звичайні страви, так і справжні витвори кулінарного мистецтва.

До речі, з дописів у соціальній мережі Фейсбук можна зробити висновок, що час від часу у ресторані проводять тематичні заходи, як от вечір вина і м’яса або гриль та бургерів чи день Грузії (можна скуштувати традиційні грузинські страви).

Проводять тут і так звані родинні пікніки, під час яких пропонують гостям скуштувати, приміром, карамелізований свинний окіст на вертелі, мідії в соусі Шардоне, креветки на грилі або ж овочі-гриль.