Унгвайзер
Ресторан-пивоварня "Унгвайзер" унікальна тим, що це єдине місце в Ужгороді, де можна скуштувати так зване "танкове" крафтове пиво. Пивоварня має власну торгову марку – "Ungweise".
Ресторан "Унгвайзер" розташований в центральній частині Ужгорода, фактично поруч із Закарпатською обласною лікарнею. Відвідувачі можуть розміститись як в основній залі, так і на затишній терасі, яка оздоблена елементами етно-ресторанів європейських пабів.
Живе пиво – головна родзинка пабу "Унгвайзер". Але давайте спочатку розберемося, що ж таке "танкове" пиво. Якщо коротко, то це особливий вид розливного пива. Готовий хмільний напій переливається в "танки". Це такі спеціальні ємності, у яких пиво зберігається за ідеальної температури. За допомогою спеціальних технологій його подають у пивний кран. Таким чином, пиво не вступає в контакт ні з повітрям, ні з іншим технічним газом. Тобто воно не окислюється та не "видихається". Тому воно залишається в первозданному виді.
Відвідувачі можуть замовити кілька видів пива "Унгвайзер": світле, пшеничне, багряне, темне.
Але не пивом єдиним славиться ресторан. Меню "Унгвайзера" багате різноманітними наїдками. Звичайно ж, замовивши улюблений сорт пива, відвідувачі мають змогу замовити до нього і підходящу страву. Так зване пивне меню включає в себе смажену пікницю, картоплю фрі з соусом, свинні вушка (копчені або смажені), курячі крильця в медовій глазурі, татарський біфштекс, різноманітні чіпси, бастурму, слоєні палички (з тмином або кунжутом), ребра в медовій глазурі… І це далеко не весь список страв, яке пропонує пивне меню.
Сподобаються відвідувачам страви із гриль-меню:
- Печена картопля з бринзою та салом;
- Лаваш (з сиром та зеленню або з куркою та грибами);
- Біф-кебаб Унгвайзер;
- Віденські ковбаски;
- Альпійські ковбаски;
- Зальцбургські ковбаски;
- Домашні ковбаски;
- Шашлик (свинний або з курячого філе) та ін.
Аналізуюч відгуки про ресторан-паб "Унгвайзер" на сервісі Google, можна помітити, що багато людей йдуть у заклад аби насолодитись смаком піци. Відвідувачі можуть замовити американську або італійську піцу.
Основні страви ресторану значаться у меню такі:
- Свинний стейк;
- Відбивна зі свинячого м’яса в сухарях;
- Відварна телятина під вершковим соусом;
- Медальйони говяжі;
- Телячий стейк;
- Курячий стейк;
- Стейк з лосося;
- Куряча відбивна в сухарях;
- Куряча відбивна в клярі.
Любителі угорської кухні можуть скуштувати холасле, перкельт говяжий, зузоперкельт, чілі бобперкельт, галушки Шомлоі або погачу.
"Унгвайзер" дуже сподобається туристам, які бажають залишитись в Ужгороді на деякий час. Адже тут окрім ресторану і пабу є також готель. До центру буквально 5 хвилин пішки, не далеко також знаменита липова алея, синагога та інші визначні пам’ятки Ужгорода. Словом – надзвичайно вдале місце розташування. Та і номери даного готелю в Ужгороді сучасні та комфортабельні: меблі з натурального дерева, в кожному номері кондиціонер, підлога з підігрівом, телевізор, власна ванна кімната з душем.
Підсумовуючи можна сказати, що ресторан-паб "Унгвайзер" сподобається не тільки любителям крафтового пива, а й поціновувачам смачних страв.