Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відійшов у вічність відомий закарпатський футболіст

3 серпня на 82-му році життя відійшов у вічність екс-гравець багатьох українських команд майстрів, тренер, делегат Закарпатської асоціації футболу із Сваляви Юрій Куля. Про це повідомила Закарпатська Асоціація Футболу.

Юрій (Георгій) Юрійович Куля народився 20 січня 1940 року у Сваляві. Був форвардом. Першим тренером у нього був мукачівський фахівець, заслужений тренер України Корчі Сабо.

У 1962 та 1963 рр. свалявчанин став кращим бомбардиром ужгородської «Верховини», а в 1963 році забив за головну команду краю ювілейний 500 гол.

Читайте також:
Чоловіка, який збив насмерть відомого закарпатського футболіста, засудили до 3 років

1968 рік – у складі збірної команди клубів І ліги СРСР зіграв товариський матч проти національної збірної Кореї. Цей поєдинок завершився бойовою нічиєю (1:1).

Закінчив футбольну кар’єру (1971 рік) у ФК «Торпедо» Луцьк. За цей клуб у цьому сезоні грало ще двоє закарпатців – це майстри Йосип Штефуца та Ференц Кокольник.

Лише за ужгородську «Верховину» свалявчанин відіграв 154 календарних поєдинків і провів у ворота суперників 31 гол. А взагалі за команди майстрів Юрій Куля зіграв майже 250 офіційний поєдинків і входить у символічний список ім. Юрія Чиркова.

1974–1980 рр. – головний тренер свалявського «Авангарду», який виступав у чемпіонаті Закарпаття. Після закінчення футбольної та тренерської роботи працював інженером–механіком на Свалявському лісохімкомбінаті.

Юрій Куля залишився у футболі на все своє свідоме життя. Ще у свої 75 років працював делегатом федерації футболу Закарпаття. Його толерантність завжди викликала у гравців та вболівальників повагу.