Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Спортсмен з Угорщини здійснив пробіг заради підтримки Закарпаття

Спортсмен з Угорщини здійснив пробіг заради підтримки Закарпаття

Відомий ультра-спортсмен із Угорщини Пал Гідвегі-Уштош разом з колегою із Солотвина Каролем Токаром вирішили підтримати туристичну галузь Закарпаття, здійснивши марафон, протяжністю 500 кілометрів. Стартували бігуни із міста Вац, а фінішували у Вишкові, що на Хустщині.

Варто зазначити, Пал Гідвегі-Уштош – угорський спортсмен світового класу. Екстремал проїхав на двоколісному транспорті 11 країн світу та проплив 820 кілометрів Тисою. Він є володарем титулу «посол Тиси». У свою чергу, Кароль Токар – теж багаторазовий рекордсмен із бігу, прихильник надважких навантажень та любитель адреналінового драйву.

45-річний угорець разом із 65-річним закарпатцем під час маршруту зупинялись тільки у Вилоці та Хусті. За спортивну витривалість Пала і Кароля у світі прозвали «залізними людьми».

Від міста Вац до селища Вишково марафонці бігли заради того, аби привернути увагу європейської спільноти до сільського зеленого туризму в Закарпатті і висловити підтримку українцям у важкі часи, коли за 1000 кілометрів від області проходять бойові дії і лунають вибухи.

Разом з гостями-спортсменами до Хуста навідався вишківчанин, відомий у краї меценат, агент ФІФА Шандор Варга.

- Мені хочеться, щоб туристи з Угорщини не боялися їхати до України, бо в Закарпатті немає війни. Тут я бував не раз і добре знаю кожен район. Тут мирно і спокійно. З іншого боку, розумію що наразі відгомін подій на Сході вашої держави не оминув і вас, що немає державних програм підтримки рекреаційної галузі, зарплати українців знецінені, прожитковий рівень дуже низький, громадськість приречена на виживання, – розповів Пал Гідвегі-Уштош, – Тому хочу поспілкуватися з закарпатцями, оглянути визначні місця, історичні пам’ятки, побувати на фестивалі п’яти коронних міст Марашорощини у Вишкові, висловити солідарність найближчим сусідам, довести своєю спортивною акцією, що чужої біди не буває, що по обидва боки Карпат живуть люди, які завжди готові подати одне одному руку допомоги.

До слова, у майбутньому відомий угорець ще не раз планує відвідати наш край, бо йому дуже подобаються мальовничі місцини та чисті водойми Закарпаття