Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ФК "Минай" показав проект сучасної арени, яка вже будується

ФК «Минай» став дебютантом Вищої ліги обласного чемпіонату і стрімко увірвався до переліку кращих команд цьогорічного розіграшу. Екватор чемпіонату вже далеко позаду і можна з усією впевненістю констатувати: минайські футболісти демонструють потужну гру, внаслідок чого мають всі шанси фінішувати у трійці призерів.  

Місцеві вболівальники та футбольні експерти відзначають високий рівень гравців, укомплектованість основного складу та широку лаву для запасних, – йдеться у повідомленні прес-служби клубу.

Однак, аби команда демонструвала хороші результати однієї селекції замало. Керівники ФК «Минай» в особі президента Валерія Пересоляка та віце-президента Євгена Плавайка докладають максимум зусиль та коштів, щоб забезпечити для клубу всі необхідні умови для функціонування. Насамперед – це побудова стадіону. Ініціатори проекту не стали відкладати питання спорудження нової футбольної арени у довгу шухляду, годуючи всіх обіцянками, а розпочали миттєво – через реальні справи. Відтак, у селі Минай вже повним ходом триває процес роботи над сучасною футбольною спорудою. З порожньої земельної ділянки у селі швидкими темпами тут вимальовується красень-стадіон. Між іншим, спираються на принципи будівництва стадіону "Автомобіліст", який виправдовує себе цілком і повністю – в Ужгороді наразі виходять на фінішну пряму. 

На території нової футбольної споруди планують збудувати два футбольні поля: розміром 110х70 (ігрове) та 90х50 (тренувальне). Головні фундатори переконують: якість поля буде відповідати найвищим стандартам, адже, коли за щось беруться, то забезпечують продуктивність роботи та відмінний результат. «Минай-арена» матиме всі необхідні складові сучасного футбольного стадіону, переконатись у цьому можна переглянувши зображення 3D візуалізації стадіону. 

Як зазначає заступник голови ФФЗ Віктор Качур, який взяв під контроль процес побудови стадіону, станом на сьогодні уже завершені роботи з дренажної системи, встановлена поливна система. Уже готове під посів друге тренувальне поле – воно покрите піском на 50 см. Також на ньому встановлюють дренажні ухили в правий і лівий бік від центру. Тепер завозять пісок на основне поле. Заплановано посіяти поле вже найближчим часом. На тренувальному полі встановлені 24 форсунки для поливу, а на основному таких 35. Повністю за аналогією стадіону «Автомобіліст», – додає Віктор Качур. Уже залитий фундамент під бокові трибуни. З наступного тижня розпочнуть роботи з центрольною трибуною.

Варто зазначити, що вже з наступного сезону (весна 2017 р.) ФК «Минай» зможе приймати тут своїх суперників. Відповідно, зросте і підтримка 12-го гравця.