Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Гірськолижний комплекс на Мукачівщині може стати тренувальною базою всеукраїнського рівня

Гірськолижний комплекс на Мукачівщині може стати тренувальною базою всеукраїнського рівня

Спортивно-туристичний комплекс «Синяк» – один з п’яти об’єктів, які стоять у пріоритеті Федерації лижного спорту України на 2017 рік.

Розвиток гірського лижного комплексу став головною темою зустрічі очільника Мукачівського району Сергій Гайдая з першим віце–президентом Федерації лижного спорту України, членом НОК України Володимиром Малежиком, – йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.

Гірськолижна база вперше після довгої перерви, обумовленої відсутністю снігового покриву, запрацювала у цьому році.

Комплекс має всі критерії, щоб стати тренувальною базою Федерації лижного спорту України. Також доцільним Федерація бачить побудову спортивної школи з гірськолижного спорту, – зазначив Володимир Малежик під час зустрічі.

Нестабільність погодних умов та порівняно м’які зими, які часто бувають на Закарпатті – не завада для розвитку зимніх видів спорту. Ситуацію можна коригувати за допомогою штучного снігу. У придбанні спеціальних гармат та ретраку ( техніки для трамбування та вирівнювання сніжного покрову на гірськолижних трасах) також може сприяти Федерація.

Для реалізації амбітного проекту з розвитку СТК «Синяк» потрібно докласти багато зусиль та вишукати кошти для спів фінансування з місцевих бюджетів.

Про готовність до співпраці з Федерацією заявив голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай:

«Наша зустріч з паном Малежиком стала відправною точкою з відродження гірськолижного спорту на Мукачівщині, – зазначає керівник району, – ми обговорили важливі аспекти проекту, то ж крок за кроком здійснюватимемо його реалізацію».

Також керівник району додав, що Мукачівщина може надати весь спектр туристичних послуг як спортсменам, так і любителям гірськолижного спорту.

До слова, спортивно–туристичний комплекс «Синяк» може стати багатофункціональним об’єктом, адже лежить в основі створення байк–парку, ідеологом якої є досвідчений велогонщик Артем Топчанюк.

Зазначимо, Артем, який також був присутнім на зустрічі, наразі є один з організаторів зимового відпочинку на СТК «Синяк».