Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Мукачеві відбулись обласні змагання з Шотокан карате-до (ФОТО)

У Мукачеві відбулись обласні змагання з Шотокан карате-до (ФОТО)

У дні цвітіння сакур традиційно Мукачево приймає учасників змагань з японського бойового мистецтва карате. Змагання були організовані Закарпатською обласною федерацією Шотокан карате-до та...

У дні цвітіння сакур традиційно Мукачево приймає учасників змагань з японського бойового мистецтва карате. Змагання були організовані Закарпатською обласною федерацією Шотокан карате-до та Департаментом освіти науки молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Спортсмени змагались у трьох розділах програми, демонструючи свої вміння та навички на двох спеціалізованих площадках. Як і завжди, на змаганнях такого рівню юнаки та дівчата у дружньому запалі виявили мужність в двобоях з «куміте» та майстерність і грацію у змаганнях з розділу «ката».

Всі учасники змагань були поділені за допомогою комп`ютерного жеребкування на групи та категорії. Суддівська колегія була сформована із досвідчених кваліфікованих суддів. Приємним є той факт, що на цих змаганнях не було травматизму. Спортсмени були добре екіпіровані, майстерно підготовлені, адже у змаганнях з Шотокан карате дозволяється «дозований контакт» учасників двобоїв.

Як розповів головний суддя змагань, майстер спорту України з карате Роман Михайлович Маслиган: «Рівень закарпатських каратистів з року в рік зростає. Це завдяки тому, що спортсмени почали частіше брати участь у змаганнях на місцевому та всеукраїнському рівнях. Так, нещодавно з чемпіонату України, що проходив в м. Харкові, наші спортсмени привезли купу нагород. Це теж свідчення продуктивної роботи тренерів на місцях» .

Одже, перемогу святкують:

- Лендел Олександр, Забишний Сергій, Бауман Влад, Дзямко Андрій , Фабрицій Софія, Гонак Максим, Богатов Максим, Пристая Юліан, Граб Михайло,Шатохін Олександр , Шугайло Віталій , Росул Олександр, які принесли перемогу Мукачівському СК «Сінай»;

- Єгорова Юлія, Єгоров Сергій, Коваленко Андрій, Литвин Олександр, що принесли перемогу команді СК «Шипка»;

- Кузан Антоніна, Ньорба Василь які здобули перемогу для своєї команди та тренера Фірки Юрія з СК «Тхеан» та Чорба Василь з Іршавського СК «Атлант».

Спортсменам, які виконали вимоги «Єдиної спортивної кваліфікації України» за результатами виступу на змаганнях, буде присвоєно спортивні звання та спортивні розряди.