Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські спортсмени взяли участь у Кубку України з МТВО

У харківській Швейцарії – одному з найбільших лісопарків країни – відбулася фінальна частина 11-етапного Кубку України з МТВО – спортивного орієнтування на гірських велосипедах. У головній категорії,...

У харківській Швейцарії – одному з найбільших лісопарків країни – відбулася фінальна частина 11-етапного Кубку України з МТВО – спортивного орієнтування на гірських велосипедах. У головній категорії, виконавши норматив майстра спорту зі спортивного орієнтування, впевнену перемогу отримав 36-річний майстер спорту з велокрос-кантрі ужгородець Олексій Жданович – в активі Олексія перемоги на шести етапах Кубка. 26-річний киянин Артем Стрижак перемагав на трьох етапах, а ще на п’яти фінішував другим, тож його друге місце у загальному заліку Кубку теж є цілком закономірним. Цікавою вийшла боротьба за бронзову нагороду, на яку, після вдалого виступу на двох передостанніх етапах (друге та третє місця) реально претендував наймолодший учасник елітної категорії, учень мукачівського ВПУ № 3 Олександр Касьянов. Втім, не зумівши впоратися з емоціями, 18-річний спортсмен допустив прикру помилку і в підсумковому заліку посів п’яте місце, пропустивши поперед себе двох харків’ян: Євгена Нестерова та Олександра Лєвіна.

В змаганнях серед жінок до призової трійки у підсумковому заліку Кубка увійшли Віра Жданович з Ужгороду, харків’янка Наталія Новікова та Оксана Пуха з Полтави. Прикро – до фінальної частини змагань третю позицію впевнено утримувала мукачівка Наталія Шозда, яка цього року двічі перемагала та двічі фінішувала з другим результатом на окремих етапах. Але у фіналі Наталка не виступала – перед самою поїздкою мукачівцям відмовили у фінансуванні і до Харкова вони не поїхали.

Дивно, адже саме команда мукачівського СК «Товариш» (тренер Ніна Расчупкіна) є безсумнівним лідером велоорієнтування в Україні. Незважаючи на неучасть в двох останніх етапах Кубка України, мукачівці впевнено перемогли в більшості з вікових категорій. Переможцем серед юніорів (до 20-ти років) став учень ВПУ № 3 Василь Морозов, серед юнаків і дівчат не старших 17-ти років відповідно великолучанець Дмитро Гаршанін (професійний ліцей) та Олександра Золтан (ЗОШ № 1), серед юнаків не старших 14-років у призовій трійці Владислав Французов (ЗОШ № 11), бобовищенець Мирослав Гонак та Артур Сватко (ЗОШ № 1), Анастасія Моїсеєва (ЗОШ № 1) перемогла в змаганнях дівчат. Втім, гідно представляли нашу область представники і інших спортклубів, що працюють під патронажем Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді. Так призерами Кубку стали ужгородці Іванна Власик, Олександр Зубенко, Каріна Шмітко, Олександра Жданович, Володимир Козловський, Діана Сотмарі та Андрій Гіріч.

Олександр Цепурдей