Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стадіон "Минай" готовий до впровадження системи VAR

Стадіон «Минай» готовий до впровадження системи ВАР під час матчів. Про це в ефірі програми «Футбол News» на телеканалі «Футбол» повідомив голова Української Асоціації футболу Андрій Павелко. 

На цьому тижні з метою перевірити можливості стадіону завітала спеціальна комісія. Мета – зрозуміти чи стадіон «Минай» відповідає критеріям для проведення півфінального поєдинку Кубка України-2020 закарпатської команди з київським «Динамо», – повідомляє інформаційний департамент ФК «Минай».

Читайте також:
Кополовець озвучив неймовірні трансферні плани "Минаю"

Одним з критеріїв є можливість впровадження системи ВАР на матчі. Як встановила комісія, умови стадіону «Минай» для її встановлення цілком придатні. 

«За час, який був у нас на карантині, ми працювали з «Олександрією» та «Минаєм», півфіналістом Кубка, у них теж не було ВАР на стадіоні, – повідомив керівник УАФ. – Ми з ними були в контакті. Відповідні служби виїжджали на місце та робили все, аби при відновленні футболу була можливість технічно забезпечити ВАР на цих матчах…. Є підтвердження, що «Олександрія», «Маріуполь» та «Минай» готові прийняти ВАР та технічно забезпечити його на матчах». 

Система відеодопомоги арбітрам (англ. Video assistant referee), скорочено VAR, або відеопомічник арбітра, – це технологія у футболі, що дозволяє головному арбітру приймати рішення в спірних моментах матчу за допомогою відеоповторів. Офіційно включена в Правила гри у футбол в 2018 році після серії випробувань на міжнародних турнірах.