Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Думки
  • Дрєвнє росвигівське пророцтво або Не чіпайте безкоштовний автодром

Дрєвнє росвигівське пророцтво або Не чіпайте безкоштовний автодром

Скептики банально не розуміють, що не асфальтування вулиці Зелена – це турбота про них.

Ех, шкода, що наш сивочолий мер завершує каденцію. Місто ще довго буде згадувати його невичерпну мудрість, гартовану ще з часів совєцького соціалізму, коли всім було сито й тепло.

Ось, наприклад, Росвигово. І без того хороший мікрорайон став іще ліпшим. Наше місто одним із перших у країні увічнило Героїв Майдану, назвавши їх іменем площу. Поряд меморіальна дошка на честь Небесної сотні. Великий і високобюджетний фонтан. Далі - клумби з трояндами. Гарно, правда ж?

Однак не єдиним естетизмом живе челядник. У нас у місті багато автомобілістів. Вміст їх гаманців наразі жорстоко точить криза. Щоб заробити на бензин, треба деколи добре попріти. І коли постає питання візиту на автосервіс - починаються проблеми. Елементарна діагностика - це вже кіло м’яса за вартістю. 

На щастя, наша влада про нас дбає. Поряд із площею Героїв Майдану є чудовий сервіс діагностики ходової. Це - відрізок вулиці Зеленої коло росвигівського базару. Всілякі негідники бубнять - невже не можна цю крихітну ділянку заасфальтувати за роки? Тим більше, що вулиці поряд регулярно якісно роблять. Ці дурні скептики банально не розуміють, що це - турбота. Проїхався коло ринку - і чуєш, де яка втулка накрилася, чи не стукають сайлентблоки, і взагалі - як там амортизатори, чи добре поглинають ями. Весь цей букет інформації доступний мукачівцям безкоштовно! Правда класно?

Крім автомобілістів, тримання Зеленої в її одвічному стані - це ще турбота про пішоходів. Щоб вчилися бути уважними. Діти - щоб мали де похлюпати по калюжам, це весело. Старі - щоб тренували нижні кінцівки ходою по вигадливому рельєфу, це корисно. А мами з колясками тут завжди можуть перевірити, чи якісно вони пристебнули дитину.

А ще велосипедисти. Навіщо їм велодоріжки чи спецмайданчики? На Зеленій вони завжди можуть продемонструвати своє вміння ганяти маунтейн-байками. Ця вулиця коло ринку нічим не поступається спеціальним трасам зі штучними перепонами й перекатами, що так популярні у якихось там відсталих європах. Ще б пак - ями коло базару завжди змінюють свої розміри й розташування, тому воно ніколи не приїсться і не занудьгуєш.

Не знаю, хто там буде після Золтана Золтановича, але скажіть їм хтось, нехай не кивають безкоштовний росвигівський автодром. Бо, крім усього, є ще древнє росвигівське пророцтво, що Зелену заасфальтують хіба на кінець світу. А ми ж іще хочемо трохи тут побути, правда? 

P.S. Відео з реєстратора дворічної давності. Знайдіть 10 відмінностей із роком 2015-м...