Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поліція і спільнота: шлях назустріч

Міжнародна організація IREX провела тренінг з представниками громадянського суспільства.

В середині серпня в Києві міжнародна організація IREX організувала та провела триденний тренінг з представниками громадянського суспільства.

Дана зустріч відбувалася в рамках програми “ПОЛіС” (Поліція і Спільнота) та стала першим заходом, який мав на меті познайомити активних громадян з діяльністю патрульної поліції. Інша ціль, яку поставили перед собою організатори даного заходу, полягала в координуванні дій та виробленні спільних механізмів покращення взаємодії між патрульною поліцією та громадськістю.

Саме для цього окрім тренерів до участі в тренінгу були залучені і представники нещодавно створеного відділу “Community Policing” (взаємодія поліції з громадою). Саме цей структурний підрозділ, за задумом розробників, повинен налагодити тіснішу комунікацію між суспільством і реформованими правоохоронними органами. Серед представників різних ГО з Маріуполя, Чернігова, Ужгорода та Мукачева участь в заході взяли і представники громадської організації “Закарпатське Вільне Медіа”.

Спілкуючись у неформальній атмосфері, присутні ділилися власним досвідом з поліцейськими, дізнавались цікаві історії та факти з їх роботи.

Якщо коротко та тезисно говорити про перший рік роботи патрульної поліції, то можна виділити такі ключові речі, які були озвучені під час зустрічей:

1. Патрульна поліція переживає брак кадрів, оскільки частина “мрійників” відсіялась вже за кілька місяців після старту проекту.

2. Загальний рівень підтримки суспільством, за даними окремих соціологічних служб, реформи різко падає. В першу чергу це пов’язано з тим, що загальна реформа правоохоронних органів триває та й окремі випадки зловживання поліцейськими своїм службовим становищем сприяють росту негативу до них.

3. Люди все ще з обачністю ставляться до патрульних.

Цей перелік проблемних речей можна продовжувати довго. Але головне, на чому зійшлись всі активісти, співпрацю між громадою та “копами” варто розширювати, залучаючи звичайних людей. Для цього в кожному регіоні вже зовсім незабаром у співпраці небайдужих людей і патрульної поліції будуть організовані та проведені зустрічі, які мають відкрити суть роботи нової правоохоронної структури. Що ж, фундамент закладений, а далі потрібно розбудовувати його. Сподіваємось, це обов’язково буде...