Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Профільна комісія погодила зміни до обласного бюджету на 2016 рік

Профільна комісія погодила зміни до обласного бюджету на 2016 рік

Профільна комісія рекомендує на розгляд четвертої сесії облради збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету за рахунок виділеної субвенції з держбюджету у сумі 85 млн.грн.

ВІДЕО ДНЯ

У п’ятницю, 8 липня, у депутатському залі Закарпатської облради під головуванням Василя Кошелі відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, в ході якого погоджено зміни до скарбниці краю на 2016 рік, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

На початку Василь Михайлович привітав колегу Золтана Ленд’єла, який на днях відсвяткував свій благословенний ювілей – 70 річчя з дня народження, побажавши йому міцного здоров’я, довголіття, а виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто вручив квіти й вітальну адресу від імені голови облради.

Реклама

У ході роботи засідання Йосип Борто насамперед поінформував крайових парламентарів про стан справ у потерпілих від граду районах. Він наголосив, що допомога людям надається не тільки з місцевих ресурсів, а й з різних джерел. У тому числі і від уряду Угорщини та благодійних організацій.

- У перші дні стихії  одна з них завезла 4,5 тисяч кв.м плівки, інша – 2,5 тис.кв.м. Доставлено також дві тисячі  шиферу гуманітарної допомоги від ПАТ «Івано-Франківськцемент». За потерпілими селами закріплені  підприємства з різних районів області, які допомагають ліквідовувати наслідки стихії. Та й самі потерпілі не сидять, склавши руки, активно перекривають зруйновані дахи на власних оселях, ремонтують соцзаклади. Далі - слово за урядом, від якого очікується виплата компенсацій постраждалим від стихії регіонального рівня  мешканцям, - сказав Йосип Борто.

Реклама

 У ході активного обговорення цього важливого питання, прозвучала  пропозиція  поповнити резервний фонд до 10 млн грн для надзвичайних ситуацій, які наш край настигають, на жаль, досить часто. 

Про розподіл додаткових обсягів субвенції з держбюджету, що стало головним питанням порядку денного, інформував  директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. Так, рекомендується збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету за рахунок виділеної субвенції з держбюджету у сумі 85072,6 тис.грн. Та розподілити додаткові обсяги субвенції з держбюджету місцевим бюджетам за головними розпорядниками коштів обласного бюджету у сумі 1915,3 тис.грн (департаменту освіти і науки  та департаменту охорони здоров’я ОДА, у т.ч й на оплату праці) та між бюджетами районів і міст  обласного значення у сумі 83157,3 тис.грн. Зокрема, на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим, інвалідам, дітям-інвалідам, а також для надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання, водовідведення тощо.

Профільна комісія погодила  ці зміни  до обласного бюджету на 2016 рік та рекомендувала їх на розгляд четвертої сесії облради, яка відбудеться 28 липня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно