Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Петьовка закликає владу не допустити відміни мораторію на експорт деревини

Василь Петьовка закликає владу не допустити відміни мораторію на експорт деревини

Василь Петьовка закликає владу не допустити відміни мораторію на експорт деревини

Одна з вимог Євросоюзу для надання чергового траншу макрофінансової допомоги для  України в розмірі 600 млн євро – скасування мораторію на експорт лісу-кругляка з України.      

ВІДЕО ДНЯ

Серед нардепів від Закарпаття офіційну позицію – продовжити заборону на вивіз лісу кругляка наразі висловив тільки один народний депутат – Василь Петьовка. У заяві  політика йдеться: «В Україні і надалі повинен діяти мораторій на вивіз лісу-кругляка, заборону на експорт необробленої деревини відміняти не можна».  Народний депутат заявив, що в Україні є всі можливості та засоби для виготовлення якісних виробів з деревини, які нічим не поступатимуться кращим європейським зразкам. Наголосив:  «У нас є достатньо знань та досвіду у сфері лісопереробної галузі, щоб українські товари з деревини були конкурентоздатними та продавалися на світових ринках. Ми повинні запрошувати європейців для створення робочих місць, виробляти власну продукцію, замість того, щоб експортувати необроблену сировину до Європи». 

За жодних умов не підтримуватиме зняття мораторію на експорт лісу-кругляку і депутатська група «Воля народу».  Про це  6 грудня 2016 року з трибуни Верховної ради  заявив її лідер – Ярослав Москаленко. У заяві йдеться про те, що за жодних умов депутатська група «Воля народу»  за відміну мораторію на експорт деревини голосувати не буде.  За словами Ярослава Москаленка, країни Євросоюзу, який закликає зняти мораторій на вивіз лісу з України, у себе забороняють не  тільки просто експорт, а й вирубку деревини. «Італія дотує 15 євро на кожен кубометр імпортованого лісу. Туреччина – 10 євро. Австрія і Румунія забороняють вирубку лісів, а нам рекомендують відкрити експорт. Нехай будують фабрики на нашій території, сплачують податки, створюють робочі місця, а після цього експортують готову продукцію скільки завгодно. І це стосується не тільки деревини, а й всієї сировинної бази України», – підкреслив  Ярослав Москаленко . 

Реклама

Офіційну позицію щодо відміни мораторію на експорт лісу-кругляка жодна інша депутатська фракція чи група у Верховній Раді не оприлюднила.

В Україні наразі діє заборона на вивезення лісу-кругляка, терміном на 10 років. Для всіх порід дерев, крім сосни,  мораторій запроваджений з 1 листопада 2015 року, для деревини породи сосна – з 1 січня 2017 року. Одна з вимог Євросоюзу, для отримання чергового траншу кредиту в 600 млн євро – відміна мораторію на вивіз деревини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно