Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ректор УжНУ Володимир Смоланка звітував про роботу у 2016 році

Ректор УжНУ Володимир Смоланка звітував про роботу у 2016 році
ВІДЕО ДНЯ

У вівторок, 10 січня, у Великій залі ректорату УжНУ відбулося спільне засідання Вченої ради та Конференції трудового колективу університету. На засіданні ректор УжНУ Володимир Смоланка презентував звіт про виконану роботу в 2016 році.

Як зазначив ректор, за минулий рік УжНУ гідно довів свій статус серед кращих вишів України. Доказом цього є високі місця університету у рейтингах, як українських, так і міжнародних. Зокрема, у Консолідованому рейтингу українських університетів УжНУ ділить 17-18 місця з Донецьким національним університетом ім. Василя Стуса. До прикладу, у 2015 році університет у рейтингу посідав 30-31 позиції. Таким чином, протягом 2016 року відбулося зростання на 13 позицій. У наукометричній базі Scopus УжНУ посідає 13 місце, у Webometrics – 27 місце серед всіх вишів України. У 2016 році УжНУ вперше був проіндексований міжнародним рейтингом університетів Ares, та отримав у ньому високу 13 позицію, – стверджує прес-служба УжНУ.

Реклама

У звіті ректора також прозвучали актуальні дані про кількість науково-педагогічних працівників, викладачів. Загалом в УжНУ працює 1275 науково-педагогічних працівника, серед них - 146 докторів наук, професорів та 698 кандидатів наук, доцентів. На всіх формах навчання в Ужгородському національному університеті здобувають освіту 13906 студентів.

Важливою ознакою, що свідчить про економічну потужність університету, є суттєве зростання коштів, які знаходяться в спеціальному фонді університету. З 2014 року він зріс з 72,2 млн грн. до 124,5 млн грн. і практично зрівнявся із загальним фондом, надходження до якого становили 135,2 млн. грн. Левова частка цих фінансів пішла на нарахування заробітної платні та стипендій, але вперше за останні роки в університеті суттєво зросли обсяги витрат на проведення капітальних ремонтів – до 7.2 млн гривень. До прикладу, у 2014 році ця сума становила лише 2,7 млн грн. Загалом на капітальне будівництво та ремонти було витрачено 14,3 млн грн., в 2015 році – 5.10 млн. грн. Усі закупівлі, які робить УжНУ, можна вільно простежити, адже вони відбуваються через мережу Prozorro. Завдяки використанню цього ресурсу вдалося зекономити 17% коштів, передбачених для закупівель.

Реклама

Збільшилося в УжНУ фінансування наукових досліджень. Так, за програмою «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки» витрати із загального фонду становили 4,7 млн.грн, а з спеціального фонду – 1,5 млн грн. В 2016 році в університеті було видано 73 монографії, 108 підручників та навчальних посібників, 1637 наукових статей та 886 матеріалів наукових конференцій. Було проведено 17 міжнародних конференцій, 11 всеукраїнських конференцій 3 міжнародні та 9 всеукраїнських конференцій молодих учених та студентів. Вперше був проведений конкурс науково-технічних розробок “Стартап-УжНУ”, переможці якого отримали підтримку університету для реалізації власних винаходів.

Ужгородський національний університет виступив ініціатором створення міжнародного консорціуму університетів, метою якого є налагодження і координація співпраці у сферах академічної мобільності, наукових досліджень, технологічних розробок та інновацій, а також підвищення конкурентоспроможності у національному та міжнародному масштабах. Наразі в консорціумі перебувають 15 європейських університетів.

Протягом 2016 року зросла кількість студентів та викладачів, які взяли участь в програмі академічної мобільності Erasmus +. За кількістю учасників у цій програмі  УжНУ посідає місце в першій десятці провідних вишів України.

Реклама

Більш детально ознайомитися з підсумковим звітом можна на офіційному сайті УжНУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно