Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про відпочинок дітей на Мукачівщині

Про відпочинок дітей на Мукачівщині
Літо для дітей – це довгоочікуваний час безтурботного відпочинку та розваг. Проте відпочинок має бути цікавим і корисним. Усі керівники загальноосвітніх навчальних закладів комплексно вирішують...

Літо для дітей – це довгоочікуваний час безтурботного відпочинку та розваг. Проте відпочинок має бути цікавим і корисним. Усі керівники загальноосвітніх навчальних закладів комплексно вирішують питання відпочинку дітей, оскільки його ефективність позначається як на фізичному, так і на емоційно-психологічному здоров’ї підростаючого покоління.

ВІДЕО ДНЯ

З 1 червня почали відпочинковий період всі дошкільні навчальні заклади Мукачівського району. Особливу увагу педагогічні колективи дитячих садочків приділяють фізичному вихованню, загартуванню дітей, їх максимальному і, що головне, активному перебуванню на свіжому повітрі.

Літній період особливо сприятливий для початку загартування дитячого організму як у повсякденному житті, так і спеціально організованому (повітряні, сонячні ванни, водні процедури, дозований біг, ходіння босоніж, тощо).

Реклама

З перших днів червня для учнів гостинно відчинили свої двері 49 дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ та І-ІІ ступенів. Загальноосвітні навчальні заклади з осередків навчання перетворилися у центри відпочинку та дозвілля дітей. Спираючись на чималий досвід (адже дитячі заклади відпочинку працюють ось уже кілька років поспіль), керівники відпочинкових закладів передбачили комплекс різноманітних медико-педагогічних заходів для організації повноцінного відпочинку дітей.

Основні зусилля спрямовувалися на організацію різних видів дитячого дозвілля, відповідно до їх запитів і потреб, гармонійного духовного, інтелектуального та фізичного розвитку. З цією метою вжито заходів із забезпечення своєчасної підготовки до роботи дитячих таборів відпочинку, проведення якісного підбору та підготовки кадрів, організаторів літнього відпочинку дітей. За період відпочинку діти ще більше здружилися зі своїми однокласниками.

Реклама

Яка багата і різнокольорова палітра літа – такі цікаві й різноманітні назви дитячих закладів відпочинку району. Немов пісня, линуть дзвінкі слова із дитячих уст: «Веселка», «Сонечко», «Берізка», «Джерельце», «Калина», «Радість», «Віночок», «Росинка», «Промінь», «Потічок», «Барвінок», «Ромашка», «Дзвіночок», «Світанок», «Романтик», «Ровесник», «Мрія», «Юність», «Орлятко», «Слідопит», «Зелений гай», «Золотий ключик», «Зелена планета»…

У цих назвах, як у букеті літнього різнотрав’я, розкриваються мрії наших дітей про Зелену планету дитинства: з веселкою, сонцем, квітами і, найголовніше, – друзями. Робота з організації літнього відпочинку школярів спрямована на поєднання відпочинку та спорту з пізнавальною та естетичною діяльністю, що дає можливість дітям ближче пізнати один одного, дізнатися про хобі та уподобання, виявити приховані таланти та здібності, навіть якщо талант просто в тому, щоб бути поруч зі своїми друзями у роботі і грі. Саме з метою згуртування школярів, закладення міцних основ дружби і довіри, вихователями та організаторами відпочинкових закладів на основі учнівських колективів формуються загони, які мають свою назву, емблему, речівку і, навіть, плакат-газету з піснею та девізом.

У всіх закладах відпочинку з денним перебуванням велика увага приділяється організації дозвілля дітей: проводилися спортивно-туристичні змагання, конкурси, вікторини, заняття з хореографії, шахові та лицарські турніри, психологічні тренінги тощо. А ще були прогулянки, ігри на повітрі, культпоходи і екскурсійні поїздки. З метою залучення дітей до національних та історичних цінностей заклади відпочинку організували цікаві краєзнавчі екскурсії до замку «Паланок», в Мукачівський драматичний театр, кінотеатр «Перемога», музей під відкритим небом «Старе село» у м. Ужгород, до Невицького замку. Еколого-натуралістичні і природоохоронні походи та екскурсії здійснювалися в різних напрямках нашого мальовничого краю, – до Верхньовизницької долини, на перевал Уклин, на водоспад Шипіт та в с.Косино (Берегівський район).

Реклама

Найбільш дорогоцінний дар, котрий людина отримує від природи, – здоров’я, і його слід берегти та примножувати.

Про це повідомили інтернет-видання "Панорама Мукачева" у відділі освіти Мукачівської РДА.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно