Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Виділяють шкідливі речовини при нагріванні: на якій олії небезпечно смажити

Виділяють шкідливі речовини при нагріванні: на якій олії небезпечно смажити

Виділяють шкідливі речовини при нагріванні: на якій олії небезпечно смажити

Не вся олія корисна для здоров’я. Розповідаємо, на якій краще не смажити.

Для смаження більшість українців використовують саме соняшникову олію. Однак виявляється, її не рекомендовано нагрівати до надто високих температур.

ВІДЕО ДНЯ

А найгіршим варіантом для термічного оброблення фахівці вважають гарбузову, кукурудзяну, мигдалеву, арахісову, гірчичну, конопляну, кунжутну, лляну, рапсову олію та олію волоського горіха й виноградних кісточок. Їх нагрівати не можна в жодному разі.

Читайте також:
В Україні почали зупиняти роботу заводів із виробництва олії: що трапилось
Реклама

Коли такі олії нагріваються, відбувається виділення речовин, що підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань. Також вони можуть стати причиною фізичних і когнітивних змін в організмі.

Під час придбання олії варто звертати увагу на такі нюанси: чим більше вона містить насичених жирів, тим є кращою для здоров’я. Водночас полінасичених жирів повинно бути не менше 15%. Така олія має досить високу точку димлення — від 160 градусів і вище.

Реклама

Раніше повідомлялось, що ціна на соняшникову олію змінилася.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно