Цей ранковий напій бадьорить краще за каву: як його приготувати та навіщо пити

Бадьорий та корисний напій з насіння чіа та соком лимона не тільки корисний, а ще й надає енергії на весь день.
Про користь насіння чіа багато хто вже знає. Цей суперфуд в Україні не так давно став популярним, і його рекомендують дієтологи та нутриціологи. Його додають до смузі, роблять з нього йогурти, додають до страв та просто п’ють з водою. Останній варіант став популярним серед молоді, яка слідкує за своїм здоров’ям.
ВІДЕО ДНЯПроблеми з травленням можуть виникнути в кожного, а так зване розвантаження організму дозволяє почуватися краще. Насіння чіа повністю натуральне, воно дрібне та сухе, а перед вживанням його треба на деякий час залишити у воді чи йогурті, щоб воно розбухло. У цьому випадку чіа готують зранку та п’ють цю воду перед сніданком. Напій може слугувати замість чашки кави, адже запускає всі процеси в організмі.
РекламаВажливо не зловживати цим напоєм і пити його за чітким графіком:
- 1–3 день: 1 чайна ложка чіа на півсклянки води (120 мл),
- 4–6 день: 2 чайні ложки на склянку води (240 мл),
- 7–9 день: 1 столова ложка на півтори склянки (360 мл),
- 10–12 день: 1,5 столової ложки на трохи більше двох склянок (540 мл),
- З 13 дня і далі: 2 столові ложки на три склянки води (720 мл).
Перед тим як пити, залиште суміш настоятися на 15–30 хвилин. Спочатку краще вживати такий напій під час або після їжі. А згодом можна пробувати пити його за 15 хвилин до їжі — це допомагає зменшити апетит.
Нагадуємо, чашка якої кави зранку може продовжити життя.