Рецепт шарлотки з яблуками: як приготувати класичний десерт
Незабаром настане період холодів, гарячого чаю та затишних вечорів вдома. А до чаю нерідко хочеться чогось солоденького. Тому пропонуємо рецепт шарлотки із яблуками.
Цей десерт не вимагає складних технік для приготування, але на смак він просто неймовірний. Для приготування шарлотки з яблук знадобляться такі інгредієнти:
- 100 грам борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача тіста;
- 4 великі яблука;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 4 курячі яйця;
- 50 грам вершкового масла;
- 100 грам білого цукру.
Для початку потрібно підготувати яблука. Фрукти треба очистити від плодоніжки та насіння. Шкірку можна або залишити, або видалити. Це вже на ваш розгляд. Яблука треба нарізати тоненькими скибочками.
Далі у мисці просіяти борошно із розпушувачем. Холодні яйця розбити у високій посудині і кілька хвилин збивати міксером. Додати до збитих яєць обидва види цукру та збивати, допоки маса не буде пишною та світлою. Краще збивати міксером на високій швидкості, так швидше буде потрібний результат.
Після цього поступово додавати просіяне борошно з розпушувачем, постійно перемішуючи тісто міксером, аби не було грудочок. Тісто повинно бути за схожим за густотою на густу сметану.
Далі треба підготувати форму для запікання. Її потрібно змастити вершковим маслом і присипати борошном. На дно круглої чи прямокутної форми щільно викладіть нарізані яблука, а потім вилийте тісто й рівномірно розподіліть його. Випікати шарлотку у духовці потрібно близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перед тим, як ставити десерт у духовку, розігрійте її.
Коли пиріг вже готовий, то форму варто перевернути догори дном і поставити на піднос чи плоску тарілку для того, аби десерт охолонув. Тоді його буде легше дістати із форми.
Прикрасити яблучний пиріг можна на ваш смак. Наприклад, посипати цукровою пудрою чи додати листочки м’яти для краси.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт салату з моркви, який можна приготувати за 5 хвилин.