Торт без випічки за 15 хвилин: рецепт, який здивує своєю простотою
Торт — улюблені смаколики як малечі, так і дорослих. Але всі звикли, що рецепт торта буває складний і довгим у приготуванні.
Але тільки не цей, яким ми поділимось. На його приготування не піде багато часу (але для настоювання все ж потрібно кілька годин), а випікати взагалі не потрібно.
Торт під назвою «Пломбір» готується з доступних інгредієнтів і дійсно нагадує смак морозива. Отож, візьміть:
- масло — 50 грамів,
- цукор — 150 грамів,
- 2 яйця,
- сметану — 500 грамів,
- 3 столові ложки крохмалю,
- 1 чайну ложку ванільного цукру.
А ось для коржів потрібно:
- 150 грамів масла,
- 250 грамів муки,
- 70 грамів цукру,
- горіхи за смаком.
Читайте також:
Торт без випічки — рецепт
- Оберіть каструлю, в якій буде зручно змішувати інгредієнти. Вбийте 2 яйця, всипте крохмаль, звичайний та ванільний цукор. Вилийте сметану. Дуже гарно перемішайте.
- Поставте каструлю з кремом на середній вогонь і постійно помішуйте. Варіть до легкого загустіння (це буквально кілька хвилин). Як тільки побачите, що суміш починає «стягуватись», тобто перед самим загустінням, додайте 50 грамів масла.
- Вилийте зварений крем у миску, щоб він швидше охолонув. Закрийте плівкою на цей час.
- Готуємо коржі. Висипте в миску муку, додайте цукор та натріть терткою масло. Все потрібно вимішати в крихту. Далі цю крихту обсмажте на сухій сковорідці буквально кілька хвилин.
- Збираємо торт: у форму на дно висипте перший шар крихти, потім змастіть кремом і посипте трішки молотими горіхами. І так ще 2-3 рази.
- Поставте готовий торт у холодильник на 3 години (а краще на ніч).
Раніше PMG.ua подавало рецепт трендової сирно-гарбузової запіканки.