Інстаграм підкорює рецепт сирно-гарбузової запіканки з візерунками: як її зробити
Хіт осені — це різноманітні гарбузові запіканки. І в мережі нещодавно став дуже популярним рецепт поєднання сиру та гарбуза.
Опублікувала його любителька кулінарії Наталія Жук. У соцмережі Інстаграм вона детально розповіла, як приготувати не просто смачну запіканку, а ще з трендовими візерунками.
ВІДЕО ДНЯДля початку подамо список інгредієнтів, необхідних для приготування.
Для сирного шару:
Реклама- Сир (не сухий) — 400 грамів,
- Яйця — 2 штуки,
- Цукор — 60-80 грамів,
- Ванільний цукор — 1 чайна ложка,
- Йогурт або кефір — 100 грамів,
- Борошно — 3-4 столові ложки з гіркою).
Читайте також:
Для гарбузового шару:
- Гарбуз — 500 грамів,
- Яйце — 2 штуки,
- Цукор — 60-80 грамів,
- Цедра лимона чи апельсина,
- Борошно — 3-4 столові ложки з гіркою.
Рецепт сирно-гарбузової запіканки
- Беремо гарбуз, нарізаємо його та запікаємо при температурі 200°C до готовності.
- Поки готується гарбуз, працюємо із сиром. До 400 грамів сиру вибиваємо 2 яйця, додаємо цукор та ванільний цукор. Також 100 грамів кефіру і 3 або 4 столові ложки борошна. Все це ретельно збиваємо блендером. Якщо консистенція у вас вийшла густа, то потрібно додати трішки молока. А якщо рідка, то муки. Все залежить від вологості взятого сиру.
- Гарбуз вже готовий, очищаємо його та даємо час трохи охолонути. До гарбуза додаємо 2 яйця, 80 грамів цукру, натираємо цедру лимона. Також додаємо 4 столові ложки борошна. Перебиваємо все блендером.
- Форму застилаємо пергаментом та викладаємо в хаотичному порядку сирне та гарбузове тісто. Потім за допомогою дерев’яної шпажки робимо візерунок.
- Ставимо у розігріту духовку до 190°C на 40-45 хвилин.
- Дістаємо з духовки, даємо час трохи охолонути.
Нижче подаємо відеорецепт страви.
Насамкінець нагадаємо, як приготувати сир Філадельфія в домашніх умовах.