Як готує сирники Євген Клопотенко: рецепт та одна важлива порада
Сирники є однією із найпопулярніших страв в Україні. Дуже прості в приготуванні та неймовірно смачні.
Сьогодні ми подамо рецепт, як їх готує шеф-кухар Євген Клопотенко. Для початку розповімо пораду, яка допоможе у приготуванні. Так от, відомий кулінар радить обирати жирний кисломолочний сир. Важливо, щоб він не мав у собі багато рідини, але якщо вже такий придбали, то просто відкиньте на друшляк і зайва волога витече.
Аби сирники гарно формувалися і були ніжними, варто гарно розім’яти сир. Використайте для цього виделку.
Рецепт сирників передбачає такі інгредієнти:
- 400 грамів кисломолочного сиру,
- 1 яйце,
- 3 столові ложки борошна (і ще трохи для панірування),
- цукор — 3 столові ложки,
- трішки соняшникової олії для смаження,
- 10 грамів ванільного цукру
- дрібка солі.
Сирники — рецепт Євгена Клопотенко
- Змішайте у мисці сир, яйце, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Все це дуже реально потрібно вимішати виделкою.
- Далі всипте борошно і вже ложкою розмішайте. Повинно вийти еластичне тісто.
- Сформуйте сирники округлої форми товщиною близько 2 сантиметрів, обваляйте їх у борошні.
- Поставте смажитись до золотистої скоринки з обох боків (приблизний час 2 хвилини з кожного боку, але все залежить від товщини сирників, які ви зробите).
- Обсмажені сирники викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
- Подавайте теплими.
До речі, любителі кулінарії можуть приготувати торт без випічки під назвою «Пломбір».