Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Збережіть собі на піст: рецепт, як приготувати пісний медовик

Медовик входить в число найбільш популярної випічки серед українців. Готують його з меду та кількох скоромних продуктів. Але в період посту можна приготувати пісний медовик і ми публікуємо такий рецепт.

І в тісто, і в крем ми даватимемо тільки ті продукти, які дозволено вживати у період посту. Така пісна випічка є дуже смачною.

Інгредієнти для тіста:

  • 400 грамів борошна,
  • 100 грамів меду,
  • 100 грамів води,
  • 100 грамів цукру,
  • 100 грамів олії рафінованої,
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Інгредієнти для крему:

  • сік фруктовий без цукру — 600 грамів,
  • 70 грамів манки,
  • 80 грамів цукру.
Читайте також:
Торт без випічки за 15 хвилин: рецепт, який здивує своєю простотою

Рецепт, як приготувати пісний медовик

Готуємо коржі:

  • Візьміть каструлю та змішайте в ній мед, воду, олію та цукор.
  • Поставте на вогонь та грійте до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Помішуйте при цьому.
  • Всипте борошно та додайте розпушувач. Все гарно вимішайте. За консистенцією тісто повинно вийти липким та тягучим.
  • Поділіть рівномірно на кілька кульок та розкачайте у коржі під вашу форму для випікання. Дуже важлива порада: тісто розкатуйте під харчовою плівкою, так воно не буде липнути.
  • Випікайте при 160 градусах не більше 5 хвилин.

Готуємо крем:

  • З’єднайте у ємності сік, манку та цукор. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.
  • Коли закипить крем, то зніміть з вогню і дайте повністю остигнути.
  • Далі повністю холодний крем збийте міксером. Це необхідно для того, щоб він став більш повітряним.

Збираємо торт:

  • Тут все просто — коржі один за одним перемащуємо кремом.
  • Пісний медовик обов’язково має настоятись: мінімум 3 години, бажано — всю ніч.
  • Далі можна присипати крихтою, яка залишилась від обрізків, коли ви починали збирати торт.

Раніше видання розповідало, як приготувати домашню нутеллу.