Збережіть собі на піст: рецепт, як приготувати пісний медовик
Медовик входить в число найбільш популярної випічки серед українців. Готують його з меду та кількох скоромних продуктів. Але в період посту можна приготувати пісний медовик і ми публікуємо такий рецепт.
І в тісто, і в крем ми даватимемо тільки ті продукти, які дозволено вживати у період посту. Така пісна випічка є дуже смачною.
Інгредієнти для тіста:
- 400 грамів борошна,
- 100 грамів меду,
- 100 грамів води,
- 100 грамів цукру,
- 100 грамів олії рафінованої,
- 1 чайна ложка розпушувача.
Інгредієнти для крему:
- сік фруктовий без цукру — 600 грамів,
- 70 грамів манки,
- 80 грамів цукру.
Рецепт, як приготувати пісний медовик
Готуємо коржі:
- Візьміть каструлю та змішайте в ній мед, воду, олію та цукор.
- Поставте на вогонь та грійте до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Помішуйте при цьому.
- Всипте борошно та додайте розпушувач. Все гарно вимішайте. За консистенцією тісто повинно вийти липким та тягучим.
- Поділіть рівномірно на кілька кульок та розкачайте у коржі під вашу форму для випікання. Дуже важлива порада: тісто розкатуйте під харчовою плівкою, так воно не буде липнути.
- Випікайте при 160 градусах не більше 5 хвилин.
Готуємо крем:
- З’єднайте у ємності сік, манку та цукор. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.
- Коли закипить крем, то зніміть з вогню і дайте повністю остигнути.
- Далі повністю холодний крем збийте міксером. Це необхідно для того, щоб він став більш повітряним.
Збираємо торт:
- Тут все просто — коржі один за одним перемащуємо кремом.
- Пісний медовик обов’язково має настоятись: мінімум 3 години, бажано — всю ніч.
- Далі можна присипати крихтою, яка залишилась від обрізків, коли ви починали збирати торт.
Раніше видання розповідало, як приготувати домашню нутеллу.