Скільки варити яйця, щоб був рідкий жовток

Фото: Телеграф

Правильно зварити яйця — це не так вже й легко, як може здатись спочатку. Задумали зварити яйця, щоб був рідкий жовток, але не вдалося? Буває й таке, проте ми розповімо про таймінг і наступного разу все вийде.

Для початку загальне правило — покласти курячі яйця в каструлю, заповнену водою, потрібно на самому початку. Бо якщо кидати їх у кип’ячену воду, то вони можуть тріснути. Особливо, якщо ви щойно дістали їх з холодильника.

Порада № 2 — воду трішки посоліть. Тоді шкарлупа буде легше чиститись.

Читайте також:
Піца з лаваша на сковороді: 1 простий рецепт та ще 1 незвичний, з подвійною основою

Скільки хвилин варити яйця, щоб був рідкий жовток

Уважно подивіться на годинник. Від моменту закипання варіть:

  • 2 хвилини — і тоді жовток буде дуже рідким,
  • 3-4 хвилини — рідким.

Чому саме 3-4 хвилини зазначено? Бо курячі яйця малого розміру варяться швидше. Відповідно, якщо яйце велике, то потрібно на 1 хвилину довше його варити для необхідного ступеня готовності.

Щоб легко чистились, то зварені яйця поставте у миску з холодною водою на 5 хвилин. Тоді шкарлупа буде набагато легше відходити.

Раніше видання розповідало, скільки грам муки в 1 столовій ложці.